Herstart

De voordeur voor daklozen

In Utrecht is het niet gemakkelijk om een huis te vinden. Bij Herstart willen we een goede start maken. Dat is een hele kunst, daarom doen we het samen. Iedereen is welkom in de inloop voor een kopje koffie of thee. Als mensen hulp nodig hebben kunnen ze terecht bij het Stadsteam Herstel. Ook is er opvang voor nieuwe daklozen in Utrecht. 

Voordeur voor daklozen
Herstart is de voordeur voor daklozen in Utrecht. Er is daarom een inloop en een opvang. Het Stadsteam Herstel helpt daklozen om passende zorg en opvang te vinden. De artsen en verpleegkundigen van Volksgezondheid bieden indien nodig medische zorg. 

Warm welkom
Bij Herstart willen wij mensen een warm welkom geven. Dit door elkaar te leren kennen, een kopje koffie te drinken in de inloop en door de vele vrijwilligers die helpen. 
Dit doen wij samen met alle organisaties die werken bij Herstart. Het gaat hierbij om alle partijen die werken met daklozen in Utrecht. 

Vliegende start
Bij Herstart willen wij een vliegende start maken. Daarbij maken wij gebruik van 15 instroombedden. Dit zijn éénpersoonskamers voor daklozen die nog niet gebruik hebben gemaakt of kunnen maken van andere opvang. Het gaat hier om kortdurend verblijf van maximaal 14 dagen. 
Naast huisvesting staat werk centraal. Daarom zijn er werkcoaches actief om mensen toe te leiden naar passend werk. Volksgezondheid heeft drie keer per week spreekuur voor medische vragen. 

Medewerkers
Herstart werkt met medewerkers en vrijwilligers die zelf onder andere dakloos zijn geweest. Er zijn meerdere ervaringsdeskundigen werkzaam in de teams en er zijn wekelijks meerdere gespreksgroepen voor bezoekers. 

Samen maken we deze voorziening tot een succes. Wil je meehelpen als vrijwilliger? Van harte welkom, stuur ons dan een bericht! 

Downloads

Factsheet inloopvoorziening - Online versie.pdf Terugblik bewonersavond nieuwe voorziening daklozen 24 januari 2018.pdf Activiteitenplan Van Opvang Naar Herstart - januari 2018.pdf