Herstart

De voordeur voor daklozen

In Utrecht is het niet gemakkelijk om een huis te vinden. Bij Herstart willen we een goede start maken. Dat is een hele kunst, daarom doen we het samen. Iedereen is welkom in de inloop voor een kopje koffie of thee. Als mensen hulp nodig hebben kunnen ze terecht bij het Stadsteam Herstel. Ook is er opvang voor nieuwe daklozen in Utrecht.

HerstartVoordeur voor daklozen

Herstart is de voordeur voor daklozen in Utrecht. Er is daarom een inloop en een opvang. Het Stadsteam Herstel helpt daklozen om passende zorg en opvang te vinden. De artsen en verpleegkundigen van Volksgezondheid bieden indien nodig medische zorg. 

Warm welkom

Bij Herstart willen wij mensen een warm welkom geven. Dit door elkaar te leren kennen, een kopje koffie te drinken in de inloop en door de vele vrijwilligers die helpen. Dit doen wij samen met alle organisaties die werken bij Herstart. Het gaat hierbij om alle partijen die werken met daklozen in Utrecht. 

Vliegende start

Bij Herstart willen wij een vliegende start maken. Daarbij maken wij gebruik van 15 instroombedden. Dit zijn éénpersoonskamers voor daklozen die nog niet gebruik hebben gemaakt of kunnen maken van andere opvang. Het gaat hier om kortdurend verblijf van maximaal 18 dagen. Naast huisvesting staat ook werk centraal. Daarom zijn er werkcoaches actief om mensen toe te leiden naar passend werk. Volksgezondheid heeft drie keer per week spreekuur voor medische vragen. 

Medewerkers

Herstart werkt met onder andere medewerkers en vrijwilligers die zelf dakloos zijn geweest. Er zijn meerdere ervaringsdeskundigen werkzaam in de teams en er zijn wekelijks meerdere gespreksgroepen voor bezoekers.