Doneer kleding

Jaarlijks wordt in Nederland 135 miljoen kilo kleding weggegooid en verbrand. Zonde! Het Leger des Heils zamelt kleding, schoenen en textiel in waarmee we mensen kunnen helpen die deze spullen hard nodig hebben. Dat doen wij onder de naam ‘ReShare’, “opnieuw delen”. Doneer dus ook jouw kleding aan het Leger des Heils!

Inzamelpunten

Door heel Nederland zijn Leger des Heils inzamelpunten waar je kleding kunt doneren. Ook ander textiel en schoenen kun je bij ons inleveren. Alle textielinzameling en -hergebruik wordt gedaan door Reshare. Kijk op www.reshare.nl. 

Kleding laten ophalen

Je kunt je kleding inleveren bij verschillende inleverpunten door heel Nederland. Maar in Breda, Tilburg en Amsterdam kunnen we je kleding ook gratis ophalen. Lever je vijf of meer kledingzakken in? Dan kunnen we in deze steden bij je langskomen. In de toekomst hopen we dit in meer steden te kunnen doen. Woon je in een van de drie steden en wil je dat wij je kleding ophalen? Maak een afspraak op legerdesheils.nl/kledingophalen. 

Wat mag er in de kledingcontainer?
In principe is alle textiel welkom. Het is fijn als de kleding schoon is en het moet in een afgesloten zak worden aangeboden. Het hoeft niet per se mooi of zo goed als nieuw te zijn. Wat niet herdraagbaar is, kunnen wij hergebruiken (recycling). Vrijwel niets hoeft verloren te gaan!
Wat doet het Leger des Heils met kleding?
  • We geven kleding gratis weg aan mensen in nood. In Nederland, maar ook in het buitenland. 
  • We verkopen kleding tegen sociale prijzen in onze tweedehands kledingwinkels. 
  • Kleding/textiel gaat naar sorteerbedrijven, daar krijgen wij geld voor. Met dit geld steunen we het hulpaanbod van het Leger des Heils, zodat de meest kwetsbare mensen in onze samenleving worden geholpen.

Lees hier meer over de bestemming van de ingezamelde kleding en textiel.

Wist je dat..

  • jaarlijks in Nederland 135 miljoen kilo kleding wordt weggegooid en verbrand? Door kleding te hergebruiken je meewerkt aan een betere wereld. Er hoeft hierdoor minder kleding geproduceerd te worden. Ook verdwijnt er minder kleding in de verbrandingsoven. 
  • het Leger des Heils al meer dan 100 jaar kleding inzamelt? 
  • het Leger des Heils door kledinginzameling bijna 300 werkplaatsen biedt aan mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt? Deze mensen helpen bij het inzamelen en/of sorteren van kleding in onze sorteercentra en winkels. 
  • je kunt melden als een inzamelcontainer in jouw buurt vol zit?