Leger des Heils vrijwilligerswerk

Vrijwilligerswerk

Wil jij graag je talenten inzetten en de kwetsbare mensen in onze samenleving helpen? Of wil je graag meewerken aan zinvolle ontmoetingsplekken in de samenleving? Kom dan vrijwilligerswerk doen bij het Leger des Heils! Iedereen kan iets voor een ander betkenen. Samen met onze betaalde medewerkers maak jij het verschil voor mensen die er alleen voor staan.

Jij kunt op heel veel plekken je talent inzetten voor anderen. Bijvoorbeeld bij onze maaltijdprojecten, als maatje of in de opvang voor dak-en thuislozen. Een bijzondere werkomgeving waar je boeiende mensen zult ontmoeten. 

Uitgelicht vrijwilligerswerk

Vrijwilliger buurtwerk

Het Leger des Heils telt meer dan 100 buurthuiskamers! Plekken waar mensen samenkomen voor de gezelligheid, een leuke activiteit of goede gesprekken over zingeving. De huiskamers worden bezochten door mensen uit alle lagen van de samenleving. Dat maakt het tot unieke, bruisende locaties. Grote kans dat er in jouw buurt ook één te vinden is.  Ook je steentje bijdragen aan de buurt? Of vind je het gewoon gezellig om onder de mensen te zijn? Dan hebben we goed nieuws. We zoeken regelmatig vrijwilligers voor in onze buurthuiskamers. Meer weten over buurtwerk? Klik dan hier.

Vrijwilliger soepbus (of -fiets)

Het Leger des Heils staat op verschillende plekken in Nederland met een Soepbus (of -fiets!). Veel daklozen komen wekelijks langs voor een warm kopje soep en een praatje. Vrijwilligers helpen de daklozen door er gewoon te zijn. Daarnaast ben je, door goed te luisteren, een belangrijke schakel met (professionele) veldwerkers.

Maatje

1 op de 10 Nederlanders is erg eenzaam. Heb jij wat tijd over en wil je graag wat doen aan dit maatschappelijke probleem? Word dan maatje! We zoeken voortdurend vrijwilligers die zich in willen zetten voor mensen met een klein sociaal netwerk.

Veelgestelde vragen

Hoe meld ik mij aan?

Aanmelden kan via onderstaand formulier of via de vacaturewebsite.

Waarom zou ik mij inzetten?

Als vrijwilliger bij het Leger des Heils krijg je de mogelijkheid om nieuwe vaardigheden te leren. Je trekt op met inspirerende mensen, zoals onze deelnemers (cliënten), Leger des Heils-medewerkers, heilssoldaten en andere vrijwilligers. Je ontdekt waar mensen in geloven. Je blik op de maatschappij wordt verbreed door mensen te ontmoeten in totaal andere leefomstandigheden. Je komt op plaatsen waar je normaal gesproken niet zo gemakkelijk komt. En je kan een verschil maken in de levens van mensen, door samen met ons te strijden tegen armoede en onrecht.

Wat voor vrijwilligerswerk kan ik doen?

Vrijwilligers zetten zich op verschillende manieren in binnen het Leger des Heils. Sommigen ondersteunen mensen die om hulp aankloppen bij het Leger des Heils. Anderen zetten zich in voor scouting, avonturenclubs, kinder- en jeugdclubs. Weer anderen zijn actief binnen een korps van het Leger des Heils, bij ons buurtwerk of in winkels en bij hergebruik van kleding. Ook helpen mensen mee bij het houden van de landelijke collecte van het Leger des Heils. Er is een grote verscheidenheid aan activiteiten.

Bij alle vacatures zie je waar momenteel vrijwilligers voor gezocht worden. Soms zoeken we speciale kennis en vaardigen. In andere situaties hebben we behoefte aan mensen die gewoon hun handen uit de mouwen willen steken

Maar alle hulp is welkom. Vul dus vooral het formulier onderaan deze pagina in als je graag mee wilt helpen.

Krijg ik een contract?

Als je vrijwilliger wordt bij het Leger des Heils sluiten we een vrijwilligersovereenkomst met je. Daarin worden ook afspraken gemaakt over de vergoeding van je reiskosten. Je krijgt daarvoor toegang tot een online portaal om je declaraties in te dienen.

Krijg ik een (reiskosten) vergoeding?

Reiskosten worden vaak vergoed. 

Is het veilig?

Binnen het Leger des Heils doen we er alles aan dat je zo veilig mogelijk je werk kan doen. Je kan daarom altijd terugvallen op een betaalde medewerker. Daarnaast is er in elke regio een vertrouwenspersoon waar je terecht kunt. Als je meer wilt weten, bekijk dan dit filmpje.

Moet ik ervaring hebben?

Voor sommige vacatures is enige ervaring gewenst. Maar het belangrijkste is dat je graag wilt helpen en enthousiast bent.

Gedragscode

Van vrijwilligers wordt verwacht dat ze op een goede manier met anderen en met de materialen omgaan. Daarom is een gedragscode voor vrijwilligers opgesteld. Die vind je hier.

Vrijwilligerskompas

Als je als vrijwilliger begint, ontvang je van ons het boekjes “Leger des Heils vrijwilligerskompas”. Daarin staat alle informatie voor vrijwilligers bij elkaar. Ook wordt daarin iets verteld over de achtergrond van het Leger des Heils.

Lees ook eens de volgende artikelen over vrijwilligerswerk

"Prachtig mooi om de deelnemers iets bij te kunnen brengen, zodat ze straks weer aan het werk kunnen."

"Prachtig mooi om de deelnemers iets bij te kunnen brengen, zodat ze straks weer aan het werk kunnen."

René is vrijwilliger in de houtwerkplaats van het Leger des Heils in Leeuwarden: "Het is prachtig mooi om de deelnemers iets bij te kunnen brengen, zodat...
Wil jij de handen uit de mouwen steken? Neem dan contact op via onderstaand formulier!

Kom in contact met de vrijwilligerscoordinator

Op basis van jouw postcode koppelen we je aan de juiste persoon.