Buurtwerk

Dichtbij mensen

Het Leger des Heils heeft door heel Nederland zo’n honderd buurthuiskamers die bedoeld zijn voor de directe omgeving en toegankelijk voor iedereen. Mensen kunnen er terecht voor een kopje koffie, een spelletje, een maaltijd, een (pastoraal) gesprek, zingevingsvragen of bijvoorbeeld tweedehands kleding.
image

In steeds meer locaties wordt ook schuldhulp en huiswerkbegeleiding geboden, aangevuld met lokale activiteiten. Doel is om mensen uit een sociaal isolement te halen of dit isolement te voorkomen. Zeker voor mensen met minder bestedingsruimte is zo'n locatie vaak echt een vangnet. In deze buurthuiskamers kunnen buurtbewoners elkaar bovendien leren kennen, waardoor gewerkt wordt aan hun sociale netwerk en bovendien de buurt wordt versterkt.

Belangrijk aspect is dat de bezoekers van zelf aan zet zijn. Activiteiten zoals samen eten, knutselen, spellen doen worden door de bezoekers zelf georganiseerd en hebben een belangrijke verbindende functie. Doordat iedereen mee kan werken, werken we samen aan verschillende gebieden zoals samenwerking, organiseren en uitvoeren en verantwoordelijkheid nemen. Het belangrijkste is dat mensen zich thuis voelen, erbij horen en gezien worden.

Van harte welkom!

Iedereen is welkom bij het Leger des Heils. Wil je ook eens een activiteit van het Leger bij jou in de buurt meemaken? Loop gewoon eens langs of neem contact met ons op. Je zult je snel thuisvoelen!

Zoek een locatie bij jou in de buurt!

Nieuws

Leger des Heils krijgt schenking van 1,5 miljoen euro in strijd tegen eenzaamheid

"Bijzonder nieuws voor het Leger des Heils! Zij zijn deze week door Postcode Loterij-ambassadeur Martijn Krabbé verrast met een cheque van 1,5 miljoen euro. Hiermee kan de organisatie door het hele land meer buurthuiskamers opzetten om zo mensen uit de buurt bij elkaar te brengen."

Lees hier meer over de steun van de Postcode Loterij

NPL-logo-2013