Geschiedenis

Het Leger des Heils is een wereldwijde zorgorganisatie die in meer dan 134 verschillende landen duizenden mensen helpt en vertelt van de liefde van Jezus. Lees hier meer over onze geschiedenis.

William Booth

William Booth

Het Leger des Heils is in Engeland opgericht door de predikant William Booth. Booth, geboren in 1829, werd in zijn tienerjaren christen en besteedde veel tijd aan het doorvertellen van het Goede Nieuws (Evangelie) uit de Bijbel. Zo kwam hij ook in aanraking met de arme bevolking van Oost Londen. Deze confrontatie voedde het sterke verlangen in hem om iets voor deze mensen te betekenen.
William Booth
Het Leger des Heils in Nederland

Het Leger des Heils in Nederland

De eerste Nederlandse heilssoldaat was Gerrit Juriaan Govaars. Govaars was 21 jaar toen hij een Franse ‘Strijdkreet’ te lezen kreeg, de krant van het Leger des Heils. Het blad maakte hem zo enthousiast dat hij het herkenningsteken van het Leger, de koperen ‘S’-en, aanvroeg en deze op zijn jas naaide.
Het Leger des Heils in Nederland
Het schild

Het schild

In 1880 begonnen Heilssoldaten van het Leger des Heils met het dragen van metalen broches. Later is het opgenomen in de richtlijnen voor officieren van het Leger om een uniform te dragen wat minimaal bestond uit het dragen van een rood schild zodat zij konden worden herkend als Leger des Heils. Het schild staat voor de beschermende functie die het Leger des Heils heeft voor mensen in nood.
Het schild
Majoor Bosshardt

Majoor Bosshardt

Opgewekt, zorgzaam en eigenzinnig. Dit zijn slechts enkele positieve karaktertrekken van luitenant-kolonel A.M. Bosshardt, beter bekend als majoor Bosshardt. Een terugblik op haar opvallende en bewonderenswaardige leven.
Majoor Bosshardt
Het Majoor Bosshardthuis

Het Majoor Bosshardthuis

In het majoor Bosshardthuis ziet u hoe wij onze missie al 135 jaar vormgeven. Kom langs en laat u inspireren door onze geschiedenis en maak kennis met het Leger des Heils van vandaag.
Leger des Heils Majoor Bosshardthuis