Majoor Bosshardthuis

Majoor Bosshardthuis

Het Majoor Bosshardthuis is gevestigd in het oudste stenen woonhuis van Amsterdam. Deze unieke locatie in het hartje van het centrum is al een lange tijd onderdeel van het Leger des Heils. Het pand is enkele jaren de woning van Majoor Bosshardt geweest. Haar grenzeloze naastenliefde is voor veel mensen ook vandaag nog een bron van inspiratie. Kom langs en laat je meenemen in het verhaal van deze bijzondere vrouw.

Kom op bezoek

Kom op bezoek

Iedere donderdag, vrijdag en zaterdag zijn gratis rondleidingen te reserveren. Per dag zijn er meerdere rondleidingen door het voormalige thuis van ‘de majoor’. Tijdens de rondleiding word je geïnspireerd door haar levensverhaal en krijg je een uniek inkijkje in een van de oudste panden van Amsterdam.

Groepen van maximaal 12 personen per rondleiding zijn van harte welkom. Wil je op een andere dag of met een grotere groep langskomen? Dat kan! Neem voor de mogelijkheden contact met ons op via de knop 'Meer informatie'.
Boek een gratis rondleiding
Wie is Majoor Bosshardt?

Wie is Majoor Bosshardt?

Wie is Alida Bosshardt nu eigenlijk en wat is er zo bijzonder aan haar leven geweest? Tijdens een rondleiding hoor je er alles over, hier kun je alvast een voorproefje lezen.
Lees meer over de majoor
Vergaderen

Vergaderen

Op zoek naar een unieke vergaderlocatie in het hartje van Amsterdam? Het Majoor Bosshardthuis biedt een inspirerende omgeving voor een brainstormsessie, het uitwerken van plannen of gewoon een overleg. Als je komt vergaderen in het Majoor Bosshardthuis kun je hierbij ook een goede lunch bestellen en een rondleiding krijgen door het huis. Vergaderen in het Majoor Bosshardthuis kan met maximaal 12 personen. Daarnaast beschikken wij over een presentatieruimte voor maximaal 24 personen. Grotere groepen kunnen terecht in onze andere bijzondere locaties. Neem vrijblijvend contact op voor meer informatie.
Meer informatie
Koningin Máxima opent Majoor Bosshardthuis

Koningin Máxima opent Majoor Bosshardthuis

Koningin Máxima heeft op woensdag 8 juni 2022 in Amsterdam het Majoor Bosshardthuis van het Leger des Heils geopend.

Met het onthullen van het wassen beeld van ‘de majoor’ in het Huis zelf werd het Majoor Bosshardthuis door Koningin Máxima officieel geopend. Het beeld was door Madame Tussauds tijdelijk in bruikleen gegeven aan het Leger des Heils. De Koningin kreeg daarna een rondleiding door het Huis en sprak met deelnemers van het Leger des Heils. Ook bracht ze een bezoek aan de buurthuiskamer die in het pand zit en ging in gesprek met enkele bezoekers. Tijdens een bijeenkomst voorafgaande aan de opening in de Oude Kerk werd stilgestaan bij wie majoor Bosshardt was en wat zij voor mensen heeft betekend.
Bekijk de video
Informatie, contact en locatie

Informatie, contact en locatie

Het pand bevindt zich aan de Oudezijds Voorburgwal 14. De ingang is aan de zijkant, de Oudezijds Armsteeg 19. Klik op de onderstaande knop voor meer informatie over de locatie, hoe je er komt en hoe je ons kunt bereiken.
Meer informatie
Vrijwilligers gezocht

Vrijwilligers gezocht

Het Majoor Bosshardthuis zoekt enthousiaste gidsen en gastheren/gastvrouwen die het inspirerende levensverhaal van Majoor Alida Bosshardt door willen geven.

Ben jij die enthousiaste verhalenverteller of weet jij als geen ander hoe je bezoekers op deze unieke locatie van harte welkom heet? Kom dan ons team versterken!
Bekijk de vacatures