Nalaten Leger des Heils

Nalaten aan het Leger des Heils

Wilt u iets doen dat van betekenis en blijvende waarde is? Via uw testament kunt u nalaten aan het Leger des Heils. Dankzij nalatenschappen kunnen we belangrijke hulp geven aan eenzamen, mensen zonder onderdak en mensen die helemaal vastgelopen zijn. Uw nalatenschap brengt leven!

Brochure aanvragen

In onze uitgebreide brochure vindt u alle informatie over vormen van nalaten en wat er verder komt kijken bij een nalatenschap. Een handig bewaarexemplaar. Vraag hier de brochure aan

Testament opmaken

Het opmaken van een testament is een serieuze en belangrijke aangelegenheid. Het is best ingewikkeld te bedenken wat u wilt met dat wat u tijdens uw leven hebt opgebouwd. Het geeft rust om hier tijdig over na te denken. Het Leger des Heils informeert u graag over het opstellen van een testament.

Wilt u weten wat een testament precies is? Bekijk dan onderstaande video.

Hier staat ingevoegde content uit een sociaal media netwerk. Om deze content te zien, hebben we je akkoord nodig voor marketing cookies.
Klik hier om toestemming te geven.

Hoe kan ik nalaten aan het Leger des Heils?

U laat uw wensen vastleggen in een testament dat u samen met een notaris opstelt. Er zijn twee manieren om het Leger des Heils op te nemen in uw testament:
 1. Legaat
  Dit is de eenvoudigste manier om geld of goederen na te laten. In uw testament staat dat u een vast bedrag, bepaalde goederen of een bepaald percentage aan het Leger des Heils nalaat. 
 2. Erfstelling
  U kunt het Leger des Heils benoemen tot (mede)erfgenaam. Met een erfstelling ontvangt het Leger des Heils een bepaald percentage van uw nalatenschap. U bepaalt zelf wie welk percentage krijgt.

Goed om te weten

 • Als u het Leger des Heils in uw testament opneemt, is het belangrijk dat u de juiste tenaamstelling gebruikt:
  Stichting Leger des Heils (Stichter William Booth) gevestigd te Amsterdam, 
  kantoorhoudend Spoordreef 10, 1315 GN Almere. KvK-nummer: 41208155
 • Als u een nalatenschap of legaat wilt overmaken naar het Leger des Heils, gebruik hiervoor dan ons speciale bankrekeningnummer: 
  NL26 RABO 0330 0778 80 ten name van 'Stichting Leger des Heils te Almere'. Vermeld hierbij alstublieft uw naam en (e-mail)adres.
 • Omdat het Leger des Heils de ANBI-status heeft, hoeven wij geen belasting te betalen over schenkingen en nalatenschappen. Iedere euro die u nalaat, komt dus ten goede aan de mensen die wij helpen. 
 • U kunt ervoor kiezen om ons verantwoordelijk te maken voor de afwikkeling van uw nalatenschap als u het Leger des Heils (mede-)erfgenaam maakt. U benoemt dan het Leger des Heils tot executeur in uw testament. Meer informatie over de executeur vindt u in onze brochure. Overweegt u het Leger des Heils executeur van uw testament te maken? Neem dan eerst contact met ons op. Hiervoor mag u bellen naar het Klant Informatie Centrum: 088 0653134.
"Onze rijkdom een beetje verdelen, daar wordt niemand minder van" - nalater Petra Roos

"Onze rijkdom een beetje verdelen, daar wordt niemand minder van" - nalater Petra Roos

Veelgestelde vragen over nalaten aan het Leger des Heils

Kan ik mijn nalatenschap online regelen?

Denkt u erover om een legaat (vast geldbedrag) aan ons na te laten? Of wilt u het Leger des Heils benoemen als erfgenaam? Voor eenvoudige situaties regelt u dat voor het grootste deel online zelf thuis. Wij werken samen met NuNotariaat. Daar regelt u online een testament, voor een vast laag bedrag. Ontdek hoe het werkt op NuNotariaat.nl. 

Hoe weet ik of mijn erfenis goed geregeld is?

Het is verstandig om regelmatig te controleren of uw erfenis en testament goed geregeld zijn. Of dit het geval, kunt u nagaan door de test te doen op TestamentTest.nl.

Bekijk het verhaal van nalater Anke Kuijpers

Bekijk het verhaal van nalater Anke Kuijpers

Koffie, vogelvoer en late telefoontjes: dit doet een medewerker Nalatenschappen

Koffie, vogelvoer en late telefoontjes: dit doet een medewerker Nalatenschappen

Relatiebeheerder Els informeert mensen hoe ze via hun testament kunnen nalaten aan het Leger des Heils. En daar komen ook koffie, vogelvoer en late telefoontjes...
Ik wil graag nalaten aan het Leger des Heils, hoe doe ik dat?

U kunt op verschillende manieren nalaten aan het Leger des Heils. Voor alle manieren is het nodig om een notaris in te schakelen om de wensen in een testament te laten vastleggen. Op deze pagina over nalaten staat meer praktische informatie over de verschillende mogelijkheden. Ook kunt u onze brochure over nalaten aanvragen per e-mail of per post.