Leger des Heils tweedehands kleding

Tweedehands kleding

Het Leger des Heils zamelt tweedehands kleding in onder de naam ReShare. Dit doen we al meer dan 100 jaar! We geven de kleding weg aan mensen die het kunnen gebruiken, in Nederland, maar ook in het buitenland. Daarnaast wordt het verkocht in de tweedehands kledingwinkels van onze buurthuiskamers of in onze ReShare Stores.

ReShare Stores

De ReShare Store is een eigentijdse tweedehands kledingwinkel met een sociaal karakter. Er is veel mooie, kwalitatieve tweedehands en vintage kleding te vinden voor een kleine prijs. Kijk op www.resharestore.nl voor de adressen en openingstijden van onze winkels. 

Kleding doneren

Heb jij kleding over? Doneer het aan het Leger des Heils! Wij zamelen tweedehands, of gebruikte, kleding, schoenen en textiel in waarmee we mensen en milieu kunnen helpen. Dus als jij jouw kledingkast opruimt, doneer dan jouw kleding aan Leger des Heils ReShare bij een van onze kleding- en textielcontainers.

Volle container melden

Kleding doneren kan altijd in een van onze textielcontainers. Is de inzamelcontainer vol? Meld het ons!

Wist je dat...

  • Het Leger des Heils ongeveer 26 miljoen kilo kleding per jaar inzamelt? 
  • Dat je daarmee een compleet voetbalstadion kunt vullen?
  • Wij door kledinginzameling bijna 300 werkplaatsen creëeren voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt? Deze mensen helpen bij het inzamelen en/of sorteren van kleding in onze sorteercentra en winkels. 
  • Textiel dat niet opnieuw gebruikt kan worden, naar sorteerbedrijven gaat? Daar krijgen wij geld voor. Met dit geld steunen we het hulpaanbod van het Leger des Heils, zodat de  kwetsbaarste mensen in onze samenleving worden geholpen.  
Leger des Heils kleding