Belastingvrij schenken Leger des Heils

Belastingvrij schenken

Bent u trouw donateur van het Leger des Heils? Dan is belastingvrij schenken misschien interessant voor u. Uw gift is namelijk volledig aftrekbaar van de belasting als u besluit ons 5 jaar lang te steunen. Zo wordt uw gift meer waard, voor uzelf en voor het Leger des Heils.

Hoe werkt het?

Kiest u ervoor minderbedeelden minimaal 5 jaar te steunen dan legt u uw gift vast in een schenkingsovereenkomst. Hierdoor wordt uw periodieke gift, zonder drempel, volledig aftrekbaar van uw belastbaar inkomen. Wanneer u deze overeenkomst aangaat, krijgt u tot maximaal 40% van uw bijdrage terug, afhankelijk van de belastingschijf waarin u valt. Let op: voor belastbare inkomens boven € 68.500 daalt het aftrekpercentage in de komende jaren van 40% (in 2022) naar 37,05% (vanaf 2023). U bepaalt zelf de hoogte van uw gift en de termijnen waarin u jaarlijks betaalt. Via Schenkservice berekent u makkelijk en snel online uw belastingvoordeel. 

Het vastleggen van een schenking is kosteloos; u heeft er geen akte voor nodig dus u hoeft niet naar de notaris. Het invullen van een schenkingsovereenkomst is voldoende. U kunt het formulier downloaden vanaf de website en handmatig invullen of op deze pagina online invullen en digitaal ondertekenen.

Uw gift meer waard

Een periodieke gift is meer waard doordat u meer kunt geven zonder dat het u meer kost of u meer geld overhoud aan uw jaarlijkse giften. Daarnaast biedt uw toezegging ons zekerheid over (toekomstige) inkomsten.

Online invullen en versturen

U kunt de schenkingsovereenkomst hieronder online invullen en digitaal ondertekenen. Controleer daarna uw e-mail voor de vervolgstappen om de overeenkomst af te ronden (controleer daarvoor ook uw SPAM/ongewenste e-mail).

Voor de administratieve afhandeling van deze manier van geven, werken wij samen met Schenkservice. Met het invullen van het digitaal formulier gaat u ermee akkoord dat namens u een medewerker van Schenkservice, of een door hen aangewezen derde partij, de akte van schenking tekent en verder afhandelt.

Hier staat ingevoegde content uit een sociaal media netwerk. Om deze content te zien, hebben we je akkoord nodig voor social media cookies.
Klik hier om toestemming te geven.

Handmatig invullen en versturen

U kunt de schenkingsovereenkomst ook handmatig invullen en versturen. Dit is geregeld in 3 stappen:

 1. Download de schenkingsovereenkomst.

 2. Vul in: dit kan handmatig of digitaal in de pdf.

 3. Stuur de overeenkomst op naar: 

  Leger des Heils
  Antwoordnummer 6062
  3700 VB Zeist
  (geen postzegel nodig)

Vragen en advies

Heeft u een vraag of wilt u vrijblijvend advies? 

Bel: (088) 065 31 34
Mail: schenkingen@legerdesheils.nl