Eten & Drinken

Helaas is het niet voor iedereen vanzelfsprekend dat er voldoende eten en drinken is. Veelal zijn het de dak- en thuislozen die verlegen zitten om eten en drinken. Maar ook andere mensen kunnen af en toe om een maaltijd verlegen zitten. Bij onderstaande afdelingen kunt u aankloppen voor koffie of thee en een maaltijd.

Dagopvang

Hier en Nu

Dak- en thuisloze mensen kunnen overdag terecht bij Hier en Nu voor een praatje, een kop koffie, soep met brood en diverse andere faciliteiten. Er is warmte en gezelligheid en contact tussen bezoekers en hulpverleners.
Meer over Dagopvang

Huiskamer van de buurt

Bij Bosshardt

Onder de naam Bij Bosshardt heeft het Leger des Heils meerdere ontmoetingsplekken. Hier is iedereen jong, oud, arm en rijk, allochtoon of autochtoon welkom. U kunt er terecht voor een kop koffie, een luisterend oor, gezellige maaltijden of andere activiteiten.
Meer over Huiskamer van de buurt

Maaltijd

Korpsen Leger des Heils

Zit je elke dag alleen aan de warme maaltijd? Moet je je ertoe zetten om elke dag weer een volledige maaltijd voor uzelf te koken en is de magnetron je grootste vriend? Schuif dan eens aan bij een van de vele maaltijdprojecten van het Leger des Heils.
Meer over Maaltijd

Nachtopvang

Van de Straat

Dak- en thuisloze mensen kunnen ’s avonds en nachts terecht bij Van de Straat voor een praatje, een warme maaltijd en diverse andere faciliteiten. Er is koffie en een computer met internet en veelal de mogelijkheid om een arts te zien of iemand van de sociale dienst.
Meer over Nachtopvang

Soepbus

Veldwerk

Op sommige plaatsen in het land rijdt de soepbus om dak- en thuisloze mensen te voorzien van een warme kop soep en een broodje. De soepbus is onderdeel van Veldwerk.
Meer over Soepbus

Raad- en Daadbalie

Kom je er niet meer uit? Uit het woud van voorzieningen, toelagen, wetten en regels? Kom dan eens langs bij de Raad- en Daadbalie. Hier zitten vrijwilligers voor je klaar om je te helpen de weg te vinden in de ingewikkelde wereld van wet- en regelgeving.
Meer over Raad- en Daadbalie

Huiskamer en inloopprojecten

Bij de Inloop of Open Huis ben je altijd welkom. Voor een kopje thee of koffie, om de krant te lezen of een spelletje te doen. Het is soms maar stil in huis, en dan is het gezellig om een praatje te maken met anderen. Kom gewoon eens langs om te kijken!
Meer over Huiskamer en inloopprojecten

Voedselpakketten

Bevind je je in een moeilijke periode en heb je geen geld voor eten? Via de korpsen van het Leger des Heils kun je voedselpakketten aanvragen. We kijken samen met jou wat jij (en je gezin) nodig hebt, en stellen zo een passend voedselpakket samen.
Meer over Voedselpakketten