Stralend kerstfeest - night of the lights

09-11-2020

Na een intens jaar kunnen we wel wat warmte en licht gebruiken met Kerst. In de kerstshow van het jaar, ‘Stralend Kerstfeest’, trekt EO-presentator Bert van Leeuwen het land in om mensen, die het goed kunnen gebruiken, in het zonnetje te zetten. Onder hen ook deelnemers van het Leger des Heils.

Jim Bakkum, Ruth Jacott en Marlijn Weerdenburg brengen nostalgische kerstliederen. De muzikale leiding rust in de vertrouwde handen van componist Eric van Tijn. Harpist Lavinia Meijer en de landelijke brassband van het Leger des Heils verzorgen de muziek. 

300 'licht-drones'
Buiten de studio opent de hemel zich voor 300 lichtgevende drones in een lichtshow die wereldwijd niet eerder vertoond is. Dolores Leeuwin vertelt hierbij het verhaal van Maria op een hartverwarmende en bemoedigende manier. Veerkracht, dat is wat ons bindt in deze moeilijke tijden en dat is precies wat iedereen uitstraalt in dit progamma. 

Stuur een kerstwens!
Een Kerst zonder wensen is natuurlijk geen kerst! Daarom is er tijdens de uitzending en online een actie waarbij je een wens én een kerstkaars kunt sturen naar een geliefde die een kerstgroet goed kan gebruiken. Je kunt ook een donatie overmaken voor het Leger des Heils. Zo verspreid je niet 1 keer, maar 2 keer het Kerstlicht!

Kijk vanaf 10 december 2020 op eo.nl/stralendkerstfeest voor meer informatie. 

Eerste Kerstdag, 20.30 uur, NPO 1 bij de EO