Buurtsteunpunten

Een huiskamer voor de buurt

Elke buurt is anders, elke buurt heeft zijn eigen behoefte, problematiek, kansen en mogelijkheden. Toch zijn er een aantal dingen die elke buurt nodig heeft; een plek waar ontmoetingen gefaciliteerd worden, waar verbindingen gelegd worden en waar je weet dat er aandacht is voor jou. In onze buurtsteunpunten is dat precies wat we doen!

We zijn een plek waar iedereen erbij hoort, waar iedereen mee doet en waar iedereen nodig is. Een plek waar mensen elkaar ontmoeten, waar vooroordelen wegvallen, waar je informatie, advies en antwoorden kunt halen maar waar je vooral ook ontdekt wat jij te brengen hebt.

Het is een plek waar je je thuis voelt en die bruist van leven en plezier, waar je tot rust kunt komen en geactiveerd wordt, waar je jezelf mag zijn en kunt uitstijgen boven jezelf. We brengen mogelijkheden en behoeften uit de buurt bij elkaar en realiseren ons dat kleine dingen met grote liefde doen het verschil maakt.

Zoals elke wijk anders is, is ook elk buursteunpunt net even anders. Van kinderclub tot taalles, van meidenclub tot Repaircafe, van computerles tot administratie cafe, van budgettraining tot breiclub, van tweedehands kleding winkel tot Bijbel-Inn en van samen ontbijten tot samen koken. Alle activiteiten worden gedraaid met medewerking van buurtbewoners en zijn juist in die wijk echt nodig. We zoeken actief naar samenwerking met andere partijen in de wijk omdat we geloven dat we samen werken niet alleen kunnen, net zoals dat samen leven niet alleen kan. Daarom doen we mee met wat er in de wijk gebeurt, enthousiasmeren we en ondersteunen we waar nodig. De medewerkers zijn het kloppende hart van de buursteunpunten, zij ontvangen met open armen, laten zien dat liefde gewoon is, zijn de oren en ogen van de wijk en verwijzen door waar nodig.

Kom dus eens langs bij een buurtsteunpunt bij u in de buurt! We zien er naar uit u te ontmoeten!

Nel, 73 jaar

"Ik kijk elke week weer uit naar de kidsclub. Tis mijn hoogtepunt van de week. Ik doe niet veel, ik help gewoon een beetje mee. De kinderen noemen mij oma; daar geniet ik van!"

Waffa, 33 jaar

"Elke keer als ik hier kom, ga ik een stukje lichter weg. Mijn hart is altijd blij als ik hier weer vandaan ga."

Hamila, 42 jaar

"Als ik Keniaan was geweest, had ik alle klanken veel beter kunnen uitspreken. Gelukkig zijn er hier mensen die mij helpen om echt goed Nederlands te spreken. Ze blijven maar met me oefenen!"

Sefa, 11 jaar

"Ik moet thuis altijd best veel doen. Op de meidenclub is het rustig in mijn hoofd. Hier kan ik gewoon chil mezelf zijn."

Harry, 64 jaar

"Op deze plek ben ik thuis. Ik heb hier vrienden gemaakt die gaan blijven. Ik heb hier een plek waar ik m'n verjaardag kan vieren, kan klaverjassen, mijn krantje kan lezen en waar ik gewoon mag zijn."

Elisa, 28 jaar

"De twee uurtjes dat mijn kinderen hier naar de kindermiddag gaan, zijn de enige uurtjes die ik voor mezelf heb. Die uurtjes zorgen ervoor dat ik me op kan laden en de rest van de week een veel fijnere moeder ben. Ik ben zo blij met de kindermiddagen!"

Downloads

Bij Bosshardt Onderzoeksrapport.pdf Flyer buurtsteunpunten 2018.pdf