Geloof en zingeving Leger des Heils

Geloof en zingeving

Heb jij vragen over geloof en zingeving? Of over het leven? Vraag je je bijvoorbeeld af of God bestaat, of wat er gebeurt na de dood? Dit soort vragen kent iedereen. Het Leger des Heils zoekt met je mee naar zingeving en antwoorden op levensvragen. Bijvoorbeeld tijdens onze geloofsontmoetingen. Maar je kunt hiervoor ook terecht in onze buurthuiskamers.

Wil je met iemand praten?

Heb jij vragen over geloof en zingeving of behoefte aan een persoonlijk gesprek? Neem dan contact op met een buurthuiskamer bij jou in de buurt, of loop tijdens openingstijden gewoon eens binnen. In de buurthuiskamer is altijd iemand die met je wil sparren over de lastigere vragen van het leven. Maar je kunt er ook terecht voor een ongedwongen gesprek tijdens een lekkere maaltijd. Per mail zijn we bereikbaar via gelovenindebuurt@legerdesheils.nl

"Het mooie is dat je hier mag zijn wie je bent. Je wordt geaccepteerd en je mag meedoen. Dat vind ik het mooie aan het Leger des Heils." Milroy, bezoeker

Onze geloofsgemeenschappen

Het Leger des Heils is een protestants-christelijke geloofsgemeenschap. In ons geloof leggen wij de nadruk op een persoonlijke beleving en omzien naar elkaar. Wij hebben ruim vijftig korpsen (lokale geloofsgemeenschappen) in Nederland. Elke zondag komen we daar samen om ons geloof te beleven en te vieren. We maken muziek, zingen, lezen uit de Bijbel en denken samen na over hoe we zin geven aan ons leven en aan dat van anderen. 

Het Leger des Heils in Nederland is een open en diverse organisatie. We zijn er voor iedereen ongeacht ras, leeftijd, seksuele geaardheid, enzovoort. Wij geloven dat ieder mens van grote waarde is en dat God onvoorwaardelijk van eenieder van ons houdt. Onze verschillen en diversiteit zijn gaven die onze samenleving verrijken. Wij zetten ons in om iedere vorm van discriminatie weg te nemen. 

Klik hier voor onze verklaring over Diversiteit & Inclusiviteit en de brief horend bij de verklaring over diversiteit & inclusiviteit.  

Werk en zingeving

Steeds meer mensen zijn op zoek naar zingeving in hun werk. Dat is belangrijk, omdat we een groot deel van ons leven werkend doorbrengen. Bij het Leger des Heils helpen we de meest kwetsbare mensen van de samenleving. Dit doen we vanuit ons geloof. Zingeving zit dus verweven in al het werk wat wij doen en in de identiteit van de organisatie. Binnen het Leger des Heils zijn er ook mensen die specifiek een geestelijke rol op zich nemen. Dit zijn bijvoorbeeld onze officieren of missionair werkers. Zij hebben het verlangen om sociaal-maatschappelijk werk te combineren met activiteiten gericht op geloof en zingeving

Serie over geloof en zingeving

In PiT, onze online videoserie, gaan we aan de hand van grote vragen op zoek naar de kern van het leven. Wat is bijvoorbeeld succes? Wat geeft jou troost? Of hoe ga je om met verlies? We leggen het voor aan een gevarieerd panel. Daarnaast gaat presentator Chris Segers langs bij iemand die, door wat hij of zij mee heeft gemaakt, echt iets kan vertellen over het onderwerp. 

Muziek

Het Leger des Heils staat bekend om haar muziek en liederen. Songs of Salvation is de nieuwe app van het Leger des Heils waarin muziek centraal staat. Klik hier voor meer informatie over de app.