Muziekgroepen

Muziek speelt sinds jaar en dag een belangrijke rol in de manier waarop het Leger des Heils haar geloof beleeft. In de ruim 150 jaar dat het internationale Leger des Heils bestaat, is dan ook een enorme schat aan eigen liederen en muziekstukken opgebouwd.

Muziek en geloof

Muziek is een taal op zich. Waar woorden tekort schieten kan muziek vaak veel beter onze gevoelens vertolken. Muziek is de taal van ons hart. Omdat het geloven in een God die hemel en aarde geschapen heeft en die we onze Vader mogen noemen ook het hart raakt, is muziek een van de meest geschikte vormen om uiting te geven aan dat geloof. Daarom wordt er in de kerk, dus ook bij het Leger des Heils, zoveel gezongen en muziek gemaakt.

Samen muziek maken

Muziek verbindt ook mensen met elkaar. Samen muziek maken geeft plezier en laat je de dagelijkse zorgen even vergeten. Op veel plekken in Nederland waar het Leger des Heils actief is, wordt ook muziek gemaakt in hele verschillende vormen: gemengde koren, gospelkoren, brassbands, rock-/popformaties, jeugdgroepen en nog veel meer. Je mag hier je talenten ontwikkelen en een stukje gezelligheid ervaren. Vaak wordt er gerepeteerd voor de diensten op zondag of een of ander optreden, maar het ontmoeten van elkaar is minstens zo belangrijk.

Nationale groepen

Het Leger des Heils heeft ook nationale groepen die bestaan uit muzikanten, zangers en dansers uit het hele land en die regelmatig samen repeteren en optredens verzorgen.