J-unit Choir

J-Unit Choir

Al meer dan 10 jaar zijn wij het landelijke jongerengospelkoor van het Leger des Heils. Het J-Unit Choir is het landelijke gospelkoor van het Leger des Heils. Het bestaat uit een enthousiaste groep zangers die door middel van muziek het Evangelie van Jezus Christus wil uitdragen. J-Unit wordt begeleid door een eigen band en zingt diverse soorten gospelmuziek.

Over het koor

J-Unit Choir Leger des Heils

J-Unit Choir zingt voornamelijk moderne, Engelstalige gospel songs van internationaal bekende Christelijke artiesten zoals Israel Houghton, Travis Cottrell, Lincoln Brewster, Michael W. Smith, Andy Green, Michael Neale en Kirk Franklin. Daarnaast zingen we ook Nederlandstalige nummers; zoals bewerkingen van Opwekking- en Leger des Heils liederen. Op uitnodiging verlenen we medewerking aan bruiloften, kerkdiensten op zondag of concerten in het buitenland.

We vinden het belangrijk om onze leden te helpen in hun (geloofs)ontwikkeling. Daarom hebben we iedere maandelijkse repetitiedag ook Bijbelstudie en bidden we samen. Verder wordt iedereen aangemoedigd om, in kleine groepen, samen een stukje verantwoordelijkheid te dragen voor wat we als koor doen. Je kunt daarbij o.a. denken aan de stuurgroep, repertoire-commissie, kleding en PR. 

Meedoen?

J-Unit Choir is altijd op zoek naar nieuwe leden. Vindt jij het leuk om zingend het geweldige nieuws van Jezus te delen of wil je onze band versterken en ben je (actief) Christen tussen de 14 en 40 jaar? Het maakt verder niet uit naar welke kerk je gaat. Op onze website staan in onze agenda open repetities waar je welkom bent om te komen kijken, meezingen, en als je dat wil, auditie kunt doen. Daarnaast kan je altijd even contact opnemen met info@j-unit als je op een ander moment langs wilt komen!

Repetities / Optredens
Wij hebben één keer per maand, in het 3e weekend, een repetitie of optreden. Wanneer we repeteren doen we dit een groot deel van de zaterdag, van half 10 tot 4. Als we optreden, is dit meestal de volledige zaterdag. Af en toe komt hier ook een zondagochtend bij. De overnachting wordt dan door ons geregeld! 

Ledengeld / reiskosten
Het lidmaatschap van J-Unit Choir kost voor ieder lid 10 euro per maand. Daarvoor krijg je concertkleding en bladmuziek, een maaltijd als we ‘s-avonds een concert hebben en een volledig verzorgd studieweekend met workshop van een Christelijke professional. Daarnaast worden je reiskosten naar J-Unit Choir activiteiten binnen Nederland vergoed, zodat je je geen zorgen hoeft te maken over hoge reiskosten voor onze optredens door het hele land. Wel is het de bedoeling dat je zoveel mogelijk porbeert met anderen mee te reizen. 

Band
Naast het koor hebben wij ook een band! Speel jij bijvoorbeeld elektrisch gitaar? Kom dan meespelen in de band! Voor de band geldt geen leeftijdsgrens, wel verwachten wij dat je noten kunt lezen en na een aantal keer oefenen redelijk mee kan komen in de muziek die wij spelen.

Aanmelden!
Wil je aanmelden voor J-Unit Choir of heb je toch nog vragen? Vul het contactformulier in of stuur een mailtje naar info@j-unit.nl

J-Unit wordt begeleid door een eigen band en zingt diverse soorten gospelmuziek. Het koor verleent regelmatig medewerking aan (jongeren)diensten, maar heeft ook een geheel eigen programma. In beide gevallen brengen de jongeren van J-Unit de boodschap van het Evangelie met veel power en enthousiasme.

Wil je ons graag in jouw kerk? Vul het contactformulier in!

Volg ons: