Scouting

Scouting en het Leger des Heils hebben samen al een rijke geschiedenis. Al sinds 1922 bieden deze twee organisaties in Nederland kinderen, jongeren én volwassenen een plezierige vrijetijdsbesteding. We zien graag dat kinderen en jongeren zichzelf ontwikkelen tot stabiele en gelukkige volwassenen.

Samen met Scouting Nederland staan we voor onze maatschappelijke betrokkenheid en zetten we ons in om kinderen, jongeren en volwassenen uit alle lagen van de bevolking in de gelegenheid te stellen Scout te zijn. Scouting bij het Leger des Heils staat open voor iedereen. Geloof, geslacht, afkomst of beperking spelen geen rol.

Scouting is gezond (want buiten en bewegen), sociaal (je leert samenwerken) én uitdagend. Je ervaart hoe het is om jezelf op allerlei manieren te kunnen redden. "We leren voor onszelf op te komen zonder grof of ondoordacht te zijn."

Sociale veiligheid

We vinden het binnen Scouting Vereniging Leger des Heils belangrijk dat leden binnen een sociaal veilige omgeving leuke en uitdagende scoutingactiviteiten kunnen doen. Een verplichte Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) is één van de maatregelen die wij treffen om binnen onze organisatie een veilige omgeving te bieden.

Daarnaast maken we gebruik van diverse methodieken die door Scouting Nederland zijn ontwikkeld - voor bijvoorbeeld het trainen van nieuwe vrijwilligers - en stellen we voor vrijwilligers een proefperiode van 3 maanden in.

Om te zorgen dat de wensen en verwachtingen van (nieuwe) vrijwilliger(s) matchen met de wensen van onze organisatie voeren wij niet alleen intakegesprekken maar hebben we ook conform Huishoudelijk reglement van Scouting Nederland, afgesproken dat de eerste 3 maanden een soort proefperiode zijn. In die proefperiode zoomen we o.a. in op de inhoudelijk functie, de gedragscode, het Huishoudelijk reglement en allerlei trainingen die onze (nieuwe) vrijwilliger kan volgen om zich zo snel als mogelijk onderdeel te voelen van onze organisatie. Als bestuur maken wij gebruik van diverse methodieken die door Scouting Nederland zijn ontwikkeld.

Als er sprake is van een calamiteitensituatie, zoals grensoverschrijdend gedrag, een ongeluk of een sterfgeval kan je via het team Sociale Veiligheid van Scouting Nederlandcontact opnemen. Deze vrijwilligers zijn ervaren in de hulpverlening en hebben veel ervaring met dit soort situaties. Zij verwijzen Scoutinggroepen indien nodig door naar de juiste instanties.

Groepen

Scouting Kampeerterrein Belmont

Scouting Kampeerterrein Belmont ligt op de grens van Ede en Lunteren, dichtbij het geografische hart van Nederland. In de bossen die grenzen aan het Wekeromse Zand en op een steenworp afstand van De Hoge Veluwe is het een prachtige kampeerplek voor scouts.

Meer info

Aanmelden