Eenzaamheid

Hulp voor mensen die zich eenzaam voelen

Steeds meer mensen in Nederland hebben te maken met eenzaamheid. Als Leger des Heils willen we hier iets aan doen. Daarom bieden wij diverse mogelijkheden voor mensen die zich (soms) eenzaam voelen.

Dagopvang

Hier en Nu

Dak- en thuisloze mensen kunnen overdag terecht bij de dagopvang Hier en Nu voor een praatje, een kop koffie en diverse andere faciliteiten. Er is warmte en gezelligheid en contact tussen bezoekers en hulpverleners. Door de laagdrempeligheid van de dagopvang is het een vindplaats voor kwetsbare, zorg mijdende mensen.
Meer over Dagopvang

Huiskamer van de buurt

Bij Bosshardt

Onder de naam Bij Bosshardt heeft het Leger des Heils diverse 'huiskamers'. Bij Bosshardt is een ontmoetingsplek in de buurt. Een ontmoetingsplek waar iedereen jong, oud, arm en rijk, allochtoon of autochtoon welkom is. Men kan er terecht voor een kop koffie, een luisterend oor, gezellige maaltijden of andere activiteiten. De activiteiten die door Bij Bosshardt worden georganiseerd worden bepaald door de wensen en behoeften in de buurt.
Meer over Huiskamer van de buurt

Inloop & Open Huis

Huiskamer en inloopprojecten

Bij de Inloop of Open Huis ben je altijd welkom. Voor een kopje thee of koffie, om de krant te lezen of een spelletje te doen. Het is soms maar stil in huis, en dan is het gezellig om een praatje te maken met anderen. Kom gewoon eens langs om te kijken!
Meer over Inloop & Open Huis

Outreach & Soepbus

Veldwerk

Veldwerk is er voor dak- en thuisloze mensen. Er spelen meerdere problemen tegelijkertijd, veelal verslaving, schulden en/of psychiatrische problemen. Zij zoeken zelf geen hulp, eerder mijden zij contact met hulpverleners. Hierdoor is er veel eenzaamheid onder deze groep mensen.
Meer over Outreach & Soepbus

Woonbegeleiding voor ouderen

Grijs Genoeg(en)

Juist onder ouderen komt eenzaamheid regelmatig voor. Grijs Genoeg(en) helpt mensen van 55 jaar of ouder die sterk teruggetrokken leven. Mensen die het moeilijk vinden om de dag door te komen, het huis schoon te houden of erop uit te gaan om boodschappen te doen. Mensen die het niet lukt om goed voor zichzelf te zorgen en tegelijkertijd zorg mijden. Veelal spelen psychiatrische problemen en/of verslaving een rol.
Meer over Woonbegeleiding voor ouderen

Raad- en Daadbalie

Kom je er niet meer uit? Uit het woud van voorzieningen, toelagen, wetten en regels? Kom dan eens langs bij de Raad- en Daadbalie. Hier zitten vrijwilligers voor je klaar om je te helpen de weg te vinden in de ingewikkelde wereld van wet- en regelgeving.
Meer over Raad- en Daadbalie