Woonzorgcentrum De Merenhoef

Zorgaanbod
Verpleging en verzorging
Product
Verpleeghuizen & woonzorgcentra
Gemeente
Maarssen
Aanmelden

Aanmelden kan via het Bureau Trajectmanagement (BTM).
Het BTM is op werkdagen bereikbaar van 09.00 tot 16.30 uur op 088 - 890 79 00.
Ook kunt u hier terecht voor inhoudelijke vragen over de zorg die wij leveren, financiering en de actuele wachttijden.

cloud_download Aanmeldformulier verpleging en verzorging (docx)
Toon meer
Woonzorgcentrum De Merenhoef />
								<div class=
location_on
Merenhoef 1
3601 AC Maarssen

Informatie & kenmerken

In de specialistische verpleeghuizen en woonzorgcentra van het Leger des Heils kunnen mensen met een lichamelijke zorgvraag terecht, die nergens anders heen kunnen. Zij hebben vaak een complex verleden en lijden aan zowel lichamelijke als psychische klachten. Ze zijn bijvoorbeeld (langdurig) dakloos en/of verslaafd geweest. Wij bieden de juiste, veelal complexe, zorg en behandeling. Dit varieert van kortdurende revalidatie tot langdurige en palliatieve zorg.

accessibility
Doelgroep
Ouderen
outlined_flag
Indicatie
Wlz
single_bed
Leefsituatie
Eigen kamer
Eigen appartement
interests
Dagbesteding aanwezig

Specificaties

Woonzorgcentrum Merenhoef is gevestigd in Maarssen. Merenhoef heeft vier afdelingen PG (psychogeriatrie), die in totaal plek bieden aan 40 dementerende bewoners. Daarnaast heeft Merenhoef drie afdelingen somatiek, die in totaal plek bieden aan 36 bewoners. Op deze afdelingen wordt hulp geboden aan bewoners met een lichamelijke zorgvraag.

Onze zorg

Als thuis wonen niet langer meer gaat en u moet verhuizen, is dat een aangrijpende gebeurtenis in een mensenleven. Bij Merenhoef begrijpen we dat, als u in Merenhoef komt wonen, u zelf zo lang mogelijk de regie over uw leven wilt houden. Alleen dan kun je je echt ergens thuis voelen. Daarom staat uw wens in onze zorg centraal. Wij houden rekening met uw wensen en zullen ons ervoor inzetten dat u ook bij ons uw vertrouwde manier van leven kunt voortzetten. We willen u zoveel mogelijk ondersteunen, zodat u uw gewoontes vanuit huis hier kunt voortzetten.

Wonen in de Merenhoef | Indicaties

U heeft een ziekte of verminderde zelfredzaamheid, waardoor u 24 uur per dag zorg en nabijheid of permanent toezicht nodig heeft. U wilt in aanmerking komen voor wonen in Merenhoef. Hiervoor is een WLZ-indicatie nodig. Hiermee doet u een beroep op de Wet Langdurige Zorg. Deze kunt u aanvragen via www.ciz.nl. Vervolgens, als u zich bij ons heeft aangemeld, krijgt u een bericht wanneer er een kamer beschikbaar is. Onze trajectmanager spreekt samen met u of uw contactpersoon een verhuisdatum en -tijd af waarop u naar Merenhoef kunt verhuizen.

Faciliteiten

Iedere kamer beschikt over een woon/slaapkamer, een eigen badkamer en een klein keukenblokje. Er zijn maar een beperkt aantal kamers met een aparte slaapkamer. Daarnaast zijn er vier echtparenappartementen waarvan één op onze gesloten PG afdeling. Een echtpaar kan opgenomen worden als beide beschikken over een WLZ indicatie.

Brasserie de Hoeve

Woonzorgcentrum Merenhoef beschikt over een eigen brasserie, namelijk Brasserie de Hoeve. In deze brasserie kunnen bewoners hun warme maaltijden nuttigen en iets drinken, maar is ook publiek van buitenaf welkom. Zo verwelkomen wij de buurt in ons woonzorgcentrum.
Ook worden er elke week diverse activiteiten georganiseerd, waar zowel onze bewoners als de buurt aan kunnen deelnemen.

Wijkverpleging

Rondom Merenhoef, op Merenpark, wordt ook wijkverpleging geboden aan personen van 18 jaar en ouder die verpleging en verzorging in de eigen omgeving nodig hebben. Deze zorg kan nodig zijn vanwege ziekte of een lichamelijke beperking. Het gaat om geplande, ondersteunende zorg, zoals hulp bij wassen, medicatie, uit- en aankleden, etc. 

Voor wijkverpleging is geen verwijzing van de huisarts nodig. Het is onderdeel van het basispakket van uw zorgverzekering. Er geldt geen eigen risico. 

Iemand aanmelden voor wijkverpleging? Download hier het aanmeldformulier.

 ➞ Kom jij ons team versterken? Check onze vacatures!