Jeugdbescherming Rotterdam

Jeugdbescherming Rotterdam - Ben jij klaar om het verschil te maken?

Bij Leger des Heils Jeugdbescherming Rotterdam is geen dag hetzelfde. Je komt soms in uitdagende situaties, hectische momenten en lastige gesprekken terecht. Lukt het jou om je hoofd koel te houden als de druk oploopt? Durf jij moedige beslissingen te nemen als de situatie daarom vraagt? Ben jij klaar om het verschil te maken voor kwetsbare kinderen? Word jeugdbeschermer bij het Leger des Heils in Rotterdam.

Hier staat ingevoegde content uit een sociaal media netwerk. Om deze content te zien, hebben we je akkoord nodig voor marketing cookies.
Klik hier om toestemming te geven.

Het werk van jeugdbeschermer

Als jeugdbeschermer bij Jeugdbescherming Rotterdam neem jij de regie rondom de gedwongen hulpverlening in een gezin. Jouw werk bestaat uit organiseren, bellen, mailen, vaststellen van de zorgvraag en -behoefte, adviesrapporten schrijven en het aansturen van de casus naar cliënten en ketenpartners. De inhoud van jouw rapportage schrijf je gebaseerd op feiten en volgens de juridische kaders. Samen met formele- en informele raadgevers, zoals de raad voor de kinderbescherming en een ambulant begeleider, probeer je met het betreffende gezin een plan van aanpak op te stellen om hun situatie te verbeteren. Allemaal gericht op een veilige toekomst voor de jeugd.

Jeugdbeschermer Anouk vertelt over haar werk

Jeugdbeschermer Anouk vertelt over haar werk

Anders dan veel mensen denken, halen jeugdbeschermers niet doorlopend kinderen weg bij hun ouders. Anouk vertelt hoe haar baan er wél uitziet.

Uitdagingen

De uitdagingen van dit werk zitten in de pittige doelgroep, hectische situaties en intensieve trajecten. Denk aan een gezin dat voor overlast zorgt in de buurt en door iedereen gemeden wordt. Of een gezin dat de buitenwereld wantrouwt en waar je misschien meerdere keren moet aanbellen om binnen te komen. Gelukkig laat jij je niet snel uit het veld slaan en ben je altijd in staat naar het hogere doel te kijken; de veiligheid en ontwikkeling van het kind en de gehele situatie van het gezin.

Wat breng je mee?

Jij staat op in hectische en emotionele momenten, overziet en begeleidt intensieve trajecten. Je denkt in oplossingen en pakt problemen met beide handen aan. Sensitiviteit is cruciaal in jouw werk. Jij pikt subtiele signalen op en begrijpt wat er eigenlijk speelt, zelfs als het niet wordt uitgesproken. Je voelt aan wanneer je iets moet zeggen of wanneer juist een hand op iemands schouder nodig is.

Ben jij klaar om het verschil te maken?

Bekijk de vacatures voor Jeugdbescherming in Rotterdam hier

Meer weten over de Jeugdbescherming?

Werkdag van een jeugdbeschermer

Benieuwd hoe een werkdag in de Jeugdbescherming eruit ziet? Beluister onze podcast 'Hoe was je dag?' en loop een dag mee met een van onze collega's. 

Hier staat ingevoegde content uit een sociaal media netwerk. Om deze content te zien, hebben we je akkoord nodig voor marketing cookies.
Klik hier om toestemming te geven.