Petra zet Leger des Heils in haar testament

Petra zet het Leger des Heils in haar testament

‘Goed gevoel dat ik een ander kan helpen als ik er niet meer ben’

Petra Roos Leger des Heils
Vrienden van

Petra Roos (62) besloot een goed doel in haar testament op te nemen. Ze koos daarbij heel bewust voor het Leger des Heils. “Ik ben zelf vroeger actief geweest in het maatschappelijk werk. Dan ken je elkaar toch al een beetje,” lacht ze. “Ik ben altijd erg onder de indruk geweest van de aanpak van het Leger: iedereen helpen, zonder te kijken naar afkomst of religie. Iets nalaten aan een goed doel dat voor de ander van betekenis wil zijn, is voor mij een fijne gedachte.”

Wilt u meer weten over nalaten aan het Leger des Heils? Vraag dan nu gratis de brochure over nalaten aan. 

“Als ik de verhalen hoor en lees over de mensen die bijvoorbeeld een verslaving hebben, of dakloos zijn geworden, dan voel ik daar ook iets van,” vertelt Petra. “Het overkwam hen zonder dat ze er iets aan konden doen. Dan denk ik: dat had ik zelf kunnen zijn. Iedereen kan in omstandigheden terecht komen waarin je hulp van een ander nodig hebt. Het Leger des Heils is er voor deze mensen. Dat vind ik geweldig.”

Een onafhankelijke en betrouwbare partij

Zelf heeft Petra ook de nodige problemen gekend in haar leven. “Ik heb moeilijke tijden gehad, maar nu gaat het goed met me. Samen met mijn tweede man hebben we zes kinderen, elk drie. Elk van hen is goed terecht gekomen. Dat is echt een zegen. Maar het besef dat dat niet vanzelfsprekend is, heeft me doen besluiten om het Leger des Heils op te nemen in mijn testament. Ik wil iets voor een ander betekenen, ook als ik er niet meer ben. Ik heb het Leger ook gevraagd om mijn executeur te zijn: de uitvoering van het testament te begeleiden. Heel vaak ontstaan er grote spanningen of zelfs ruzie bij de verdeling van een nalatenschap. Het is fijn om te kunnen rekenen op een onafhankelijke en betrouwbare partij  die de verdeling van mijn erfenis goed regelt.”

Erfdeel komt goed terecht

Petra nam zelf het initiatief om het Leger des Heils te benaderen voor het regelen van haar nalatenschap. “Ik heb het Leger door de jaren heen van een afstandje gevolgd en zag nooit iets waardoor mijn vertrouwen in hen werd geschaad. Ik ben er dan ook van overtuigd dat het erfdeel dat naar het Leger gaat, heel goed terecht komt. Wij kunnen wel wat missen en onze rijkdom een beetje goed verdelen – daar wordt niemand minder van. Het geeft mij een goed gevoel dat ik een ander kan helpen als ik er niet meer ben. Ik kan dat iedereen aanraden.”

Heeft u ook interesse in nalaten aan het Leger des Heils? Vraag dan nu de onze informatieve brochure over nalaten aan. Dit is kosteloos en vrijblijvend.