Videohometraining (VHT) - regio Noordoost (Friesland, Groningen, Drenthe, Overijssel)

Gemeente
Zwolle
Aanmelden

Videohometraining (VHT) is een module binnen een lopend traject. Aanmelding is mogelijk via de begeleider. Daarnaast is aanmelding mogelijk via Bureau Trajectmanagement, tel. 088-0652288 of trajectmanagement.no@legerdesheils.nl 

Videohometraining kan helpen bij de opvoeding. Vooral als je het gedrag van je kind maar moeilijk kunt begrijpen. Door het inzetten van videohometraining kun je leren op een andere manier contact met je kind te maken, waardoor je beter met zijn of haar gedrag kunt omgaan. 


De rest van de tekst gaat verder onder de zwarte balk.

Videohometraining (VHT) - regio Noordoost (Friesland, Groningen, Drenthe, Overijssel) />
								<div class=
location_on
Contactadres
Dokter van Thienenweg 2
8025 AL Zwolle

Informatie & kenmerken

Specificaties

Door middel van videohometraining (VHT) wordt gewerkt aan de communicatie tussen ouders en kinderen. Het doel is dat jij als ouder de reactie van je kind leert begrijpen en daar op een goede manier op gaat reageren. Hierdoor krijg je meer begrip voor je kind en krijg je als ouder meer (zelf)vertrouwen. 

Voor wie?

Videohometraining is bedoeld voor gezinnen met kinderen in de leeftijd van 0 tot 18 jaar, waarvan de ouder(s) worstelen met opvoedvragen.

Hoe?

De videohometrainer komt bij de gezinnen thuis voor een kennismaking en om samen doelen te stellen. Vervolgens brengt de trainer wekelijks een bezoekje, waarbij korte video-opnames worden gemaakt van dagelijkse situaties. Bij het volgende bezoek bespreekt de trainer de beelden. Wat ging goed? Wat zou je anders kunnen doen? Een gemiddelde begeleiding bestaat uit vijf opnames en vijf terugkijkmomenten. 

VHT is ook goed in te zetten bij 10 voor Toekomst en/of Pleegzorg
Binnen Pleegzorg zetten we vaak Video-interactiebegeleidig (VIB-G) in. Die module is met name gericht is op gehechtheid.

Waar?

Deze vorm van ambulante begeleiding wordt geboden in de provincies Friesland, Groningen, Drenthe en IJsselland <deel van Overijssel>.

Al onze contactinformatie staat vermeld op deze pagina.