Video Interactie Begeleiding gericht op Gehechtheid (VIB-G)

Aanmelden

of meer informatie? Neem hiervoor contact op met je gezins- of pleegzorgbegeleider of de verwijzende instantie.

De informatie over dit product staat (hier)onder de zwarte balk.

Video Interactie Begeleiding gericht op Gehechtheid (VIB-G) />
								<div class=

Informatie & kenmerken

Specificaties

Voor ieder kind is een veilige hechtingsrelatie met jou als ouder een voorwaarde voor een gezonde ontwikkeling. Het is daarbij belangrijk dat jij de behoeftes van je kind ziet, begrijpt en daar passend op kunt reageren. Dat is voor ouders niet altijd even gemakkelijk. Video-interactiebegeleiding kan daarbij ondersteunend zijn.

Als een kind veel stress, onzekerheid en/of meerdere verlieservaringen heeft meegemaakt, kan deze 'bagage' terug te zien zijn in het gedrag van je kind.
Door samen met de video-interactiebegeleider beelden van contactmomenten tussen jou en je kind te bekijken en te bespreken, kun je als ouder de gevoelens en behoeftes van je kind beter leren begrijpen. Dat helpt om passender te kunnen reageren op het gedrag van je kind. Hierdoor groeit ook het (basis)vertrouwen van je kind.

Doel
Het uiteindelijke doel is een veilige hechtingsrelatie tussen jou en je kind te ontwikkelen. Ook wordt daarmee een stabiele omgeving gecreëerd waarin je kind zich goed kan ontwikkelen. 
Bovendien is een positief en goed afgestemd contact van belang in alledaagse situaties binnen je gezin en/of tijdens een eventuele omgangsregeling.

Voor wie?
Voor gezinnen met kinderen in de leeftijd van 0 tot 12 jaar.

Hoe?
We beginnen met een intakegesprek tussen ouders en video-interactie-begeleider. Samen vullen jullie de vragenlijst 'Bouwstenen van hechting' in. Daarna worden video-opnames gemaakt.  De begeleider analyseert de beelden en bespreekt die een volgende keer met jou.
Een video-interactietraject bestaat uit 6 tot 10 afspraken.

Download hier de flyer met bovenstaande informatie:

Naast deze module bieden we ook Video-Hometraining aan, welke gericht is op de communicatie tussen ouder en kind.