Vrijwilligers vakantieweken

Jaarlijks organiseert het Leger des Heils vakantieweken voor mensen met een smalle beurs. Voor een klein prijsje bieden we gezinnen, kinderen en tieners een mooie week in de natuur. Veel van hen zijn al jaren niet meer op vakantie geweest. Om deze groepen een fantastische tijd te bezorgen, zijn er meer dan 100 vrijwilligers nodig! Help je mee?

Weet je na het lezen van deze pagina genoeg en wil je je aanmelden? Fantastisch! Heb je nog vragen? Ook die horen we graag. Stuur een mailtje naar secretariaat.vakantieweken@legerdesheils.nl om je aan te melden of je vraag te stellen. 

Wanneer?

Voor de vakanties in 2024 zoeken we nog vrijwilligers voor de gezinsvakanties en een vakantie voor Oekraïense kinderen. Kun je op een van de volgende datums? Lees dan snel verder!

  • zaterdag 10 tot en met vrijdag 16 augustus 
  • zaterdag 19 tot en met vrijdag 25 oktober 
  • zaterdag 26 tot en met vrijdag 1 november

Wie zoeken wij?

Als jij gemotiveerd bent om mensen in een kwetsbare situatie een mooie tijd te bezorgen, dan zoeken we jou. De mensen die je gaat tegenkomen hebben veel meegemaakt in hun leven, dus het is belangrijk dat je hen een luisterend oor kan bieden en kan inschatten wanneer er meer hulp nodig is dan jijzelf kan geven. Als je een agogische opleiding hebt (bijvoorbeeld social work) is dat heel fijn! Heb je ervaring met of zelfs een diploma in de verpleegkunde, dan is dat helemaal fantastisch. We hebben jou dan hard nodig, want sommige volwassenen en kinderen die naar de sociale vakanties komen, hebben gezondheidsproblemen of gebruiken medicatie. 

Verder vragen we dat een vrijwilliger: 

Meer weten?

Wil je je aanmelden of meer weten over vrijwilligerswerk bij de sociale vakanties? Stuur dan een mailtje naar secretariaat.vakantieweken@legerdesheils.nl. Vermeld hierbij alsjeblieft je voor- en achternaam, een telefoonnummer waarop je bereikbaar bent en eventueel in welke weken je beschikbaar bent. 

Vrijwilligers Marcel en Aniek vertellen over de vakantieweek

Vrijwilligers Marcel en Aniek vertellen over de vakantieweek

09 augustus 2022 •
'Het contact met de mensen, de gesprekken, dat spreekt mij enorm aan.'
Sociale vakanties: betaalbaar even weg van thuis

Sociale vakanties: betaalbaar even weg van thuis

Het Leger des Heils organiseert een aantal weken per jaar de sociale vakanties voor mensen die niet veel geld te besteden hebben.