Vrijwilligers

Vrijwilligers Marcel en Aniek vertellen over de vakantieweek

Nieuws 09 augustus 2022

Marcel Flier

‘Ik ben betrokken bij het korps van het Leger des Heils in Kampen. Toen iemand mij vroeg of ik als vrijwilliger mee wilde met de vakantieweek, heb ik even getwijfeld, maar ik wilde het toch proberen. Daar heb ik geen spijt van, want het is echt heel leuk.

In het dagelijks leven ben ik grafisch vormgever. Ik werk dus veel alleen, achter mijn computer. Dit is iets heel anders dan zo’n vakantieweek, en dat maakt het zo leuk. Het contact met de mensen, de gesprekken, dat spreekt mij enorm aan. Ik vind vooral de een-op-eenmomenten en het spelen met de kinderen heel leuk. Watergevechten, lekker dollen, dat is echt super.

Wij zijn er als vrijwilligers voor de mensen. Als ze hun verhaal kwijt willen of gewoon even willen praten, kunnen ze bij ons terecht. Het is mooi om te zien hoe de mensen die mee zijn ook steeds meer open worden richting ons. In het begin moet je elkaar een beetje leren kennen, maar dat gaat heel snel in zo’n week.

We hebben een leuk team van vrijwilligers. Ik had de anderen voor deze vakantie nog niet gezien, maar je trekt veel met elkaar op. Iedereen heeft zijn eigen kwaliteiten en kan andere dingen oppakken. Zo vullen we elkaar aan. Ik wil volgend jaar nog wel een keer mee als vrijwilliger. Het is waardevol om te doen en mensen een mooie week te geven.’

Vrijwilliger

Aniek van Eijnsbergen

‘Ik had al ervaring met het doen van vakantiewerk voor andere organisaties, maar nu ben ik voor het eerst mee als vrijwilliger met de vakantie van het Leger des Heils. Via de website kwam ik erachter dat deze vakanties werden georganiseerd. Het initiatief sprak me erg aan, dus ik heb me aangemeld. Ik ben blij dat ik dit kan doen. Het is waardevol om de mensen die meegaan op vakantie iets extra’s te geven. 

Het werken met mensen vind ik mooi. Je hebt goede gesprekken en leert veel nieuwe mensen kennen. En stiekem voelt het voor mijzelf ook wel een beetje als vakantie hoor. Je bent natuurlijk veel bezig en het kan ook druk zijn, maar je vergeet je eigen werk en bent er ook echt even tussenuit.

We hadden een tof team van vrijwilligers. Allemaal leuke mensen, waar ik ook wel contact mee kan houden na deze vakantie. De deelnemers bedanken ons vaak voor wat we doen, maar dat vind ik toch een beetje ongemakkelijk. Het voelt niet of ik iets bijzonders doe. Het is mooi en dankbaar werk, je krijgt er ook zoveel liefde voor terug.’

Vrijwilliger