Oekraïne noodhulp

Update liveblog Oekraïne 8 september

Nieuws 08 september 2022

Eind augustus heeft het Leger des Heils weer een volle vracht met medische hulpmiddelen (van bedden tot rolstoelen en verband) en voedsel afgeleverd in Warschau. Deze vrachtwagen gaat direct door naar verschillende ziekenhuizen in de Oekraïne. 

Ook is er een vrachtwagen met hulpgoederen naar Moldavië vertrokken. 17 pallets met benodigde goederen zijn bestemd voor onze collega's in Chisinau en de rest van de vracht komt van de stichting HRIF uit Weesp en gaat naar een ander adres. We werken samen met deze stichting waarbij de vrachtkosten gedeeld kunnen worden. Het is mooi om in de hulp aan Oekraïne samen te kunnen werken met andere organisaties. Zo werken we bijvoorbeeld ook samen met een Rotterdams transportbedrijf, dat voor ons – zo lang wij dat nodig achten – een trailer huurt en alle vrachten naar Polen gratis voor ons vervoert.

Tot slot is er akkoord voor een donatie van 38 pallets nieuwe mooie dekens. Deze worden waarschijnlijk momenteel aangeleverd en worden, zodra het mogelijk is, doorgestuurd naar Oekraïne. De dekens zijn daar zeer welkom.