De Wending

Op eigen benen

Nieuws 21 maart 2023

Onna (46) vertelde vorig jaar over haar herstelproces en de fijne vrouwengroep van verslavingskliniek de Wending van het Leger des Heils. ‘Na de behandeling hoop ik op een eigen huis en een leuke baan in een kledingwinkel’, vertelde ze. Is dat gelukt? En hoe gaat het nu met haar?

‘Met mij gaat het super, echt heel goed.’ Onna is blij. Ze heeft haar eigen studio in Rosmalen, ‘met 24-uurs begeleiding in het pand. Dat is een fijn gevoel. En ik heb veel steun aan mijn bovenbuurvrouw - we zijn vrienden geworden.’ Door haar nieuwe situatie kon ze ook het contact met haar kinderen herstellen, vertelt Onna. ‘Dat is nu supergoed, en dat is het allerbelangrijkste voor mij. Dat ik een moeder voor ze ben, en dat ze me overal bij betrekken, ook nu als oma.’ In Kans vertelde ze destijds al trots dat ze oma ging worden. ‘Afgelopen oktober is kleinzoon Finnley geboren.’ Onna geniet van de foto’s en filmpjes die de kinderen haar sturen.

Werk

Als straks haar behandeling helemaal is afgerond, gaat ze uitkijken naar werk. ‘Dat is nu nog iets te vroeg. Het is best wennen, op eigen benen staan.’ Uiteindelijk droomt Onna van een baan in een kledingwinkel. ‘Ik hou van kleding, maakt niet uit welke stijl, ik vind van alles en nog wat leuk, zeker ook tweedehandskleding. Die baan zie ik helemaal zitten.’