Energiemangement

Leger des Heils krijgt nieuw energiemanagementsysteem

Duurzaamheid

Om meer grip te krijgen op het verbruik van gas en elektriciteit heeft het Leger des Heils een nieuw systeem gekregen, waarmee het verbruik beter gemonitord kan worden. Dit moet in de toekomst leiden tot besparing en verduurzaming. Afgelopen dinsdag kregen verschillende facilitaire medewerkers een uitgebreide uitleg van de beheerder van het systeem, Innax.

Het systeem werkt simpel: alle aansluitingen, in alle gebouwen van het Leger des Heils worden heel precies gemeten. De uitkomsten van deze metingen zijn voor facilitaire medewerkers goed inzichtelijk, zodat ze makkelijk kunnen zien welke locatie hoeveel stroom gebruikt. Dit is heel precies te meten waardoor afwijkingen, zoals plotseling een hoog verbruik, opvallen.

Doordat opvallend verbruik gesignaleerd kan worden, kan er ook ingegrepen worden. Als bijvoorbeeld blijkt dat op een bepaalde winkellocatie de verwarming altijd om 07:00 uur aanspringt, terwijl de winkel pas om 09:00 uur opengaat, dan kunnen de instellingen van de verwarming worden aangepast. Dit is een klein voorbeeld, maar als dat op tientallen locaties aangepast wordt, kan dat serieuze besparingen opleveren.

Extra controle

Daarnaast doet Innax nog iets extra’s. Ze controleren alle facturen die wij betalen aan onze energieleveranciers. Doordat ze goed inzicht hebben in alle aansluitingen, kunnen ze fouten snel zien. Zo kan het zijn dat we soms te veel betalen, of te weinig.

Dit energiemanagementsysteem is een eerste stap richting een duurzamer Leger des Heils. Goed inzicht in het verbruik, leidt ook tot meer inzicht in waar er bespaard kan worden. Zo hopen we onze uitstoot en ons verbruik te reduceren en bij te dragen aan een schonere toekomst.

De Milieuthermometer Zorg

De Milieuthermometer Zorg

Hoe het Leger des Heils zijn locaties verduurzaamt.
De visie van het Leger des Heils op duurzaamheid

De visie van het Leger des Heils op duurzaamheid