Fotografie: Willem Jan de Bruin

Kijk op Eerste Kerstdag Stralend Kerstfeest

Elk jaar op Eerste Kerstdag zendt de EO een bijzonder muzikaal spektakel uit met medewerking van het Leger des Heils: Stralend Kerstfeest.

Stralend Kerstfeest terugkijken 

Stralend Kerstfeest is hét Kerstprogramma van de EO. In de show die op 25 december 2023 werd uitgezonden, traden Karin Bloemen, Dwight Dissels en Marlijn Weerdenburg op. Bert van Leeuwen presenteerde het programma. In de hoofdrol stond een kers(t)vers koor van het Leger des Heils uit Amsterdam Zuidoost. Je kijkt Stralend Kerstfeest 2023 terug op NPOstart

Speciaal voor Stralend Kerstfeest stelde het Leger des Heils een koor samen met bewoners uit Amsterdam-Zuidoost. In een paar maanden tijd werden buurtbewoners en bezoekers van de buurthuiskamer in de Bijlmer klaargestoomd voor een optreden op TV. 

Blijven zingen na Kerst

'Je hoeft niet te kunnen zingen, als je het maar leuk vindt'. Deze uitnodiging van de EO was voldoende om een heel koor bij elkaar te krijgen in de Bijlmer. De missie achter de uitzending: met Kerst moet je niet alleen zijn. Maar eenzaamheid beperkt zich natuurlijk niet tot Kerst alleen. Het koor zal na de uitzending onder leiding van het Leger des Heils blijven bestaan, zodat de koorleden structureel een basis hebben, waar ze elkaar (zingend) kunnen ontmoeten. Want samen zingen zorgt voor saamhorigheid en verbinding. En dat is altijd nodig.  

Samen zingen op TV

Samen zingen op TV

18 december 2023 •
De EO en het Leger des Heils stelden een koor samen met bezoekers en vrijwilligers van de buurthuiskamer in Amsterdam Zuidoost. Met Kerst treden ze voor...
Zingen tegen eenzaamheid

Zingen tegen eenzaamheid

Als er iets is dat helpt tegen gevoelens van eenzaamheid, is het zingen in een koor. Daarom heeft de buurthuiskamer in Amsterdam Zuidoost een koor.