Aanbod kinderen/jongeren

JongLeren

JongLeren is bedoeld voor jeugdigen met een complexe hulpvraag. Door een brede samenstelling van hulpmogelijkheden kunnen wij onze cliënten hulp op maat bieden. Tevens wordt er gekeken naar het (pedagogisch) milieu van de jeugdigen: ouder(s), leraren, trainers, baas etc. Doel is het versterken van de zelfredzaamheid van de jeugdige. Hierbij is aansluiting op – en inbedding in – het netwerk essentieel.

Behandeling op maat

JongLeren omvat vele soorten hulpverlening speciaal gericht op kinderen en jongeren.
Door de brede samenstelling kan op basis van de behoeften van de cliënt, flexibel en op maat een traject ingezet worden. Hierbij kunnen de verschillende vormen van hulp gelijktijdig of achtereenvolgend worden ingezet.
We kijken niet alleen naar de jeugdige, maar ook naar het (pedagogisch) milieu en het netwerk. Hiermee willen wij de cliënt een zo solide mogelijke basis geven om mee verder te gaan, tijdens en na de geboden hulpverlening.

Via de knoppen hiernaast vindt u meer informatie over alle vormen van begeleiding die wij bieden.
Maar ieder mens is uniek en daarom passen wij onze zorg waar nodig (en mogelijk) aan op de individuele hulpvraag. Neem vooral contact met ons op als u daar vragen over heeft.

Eigen familie eerst

De kwaliteit van leven in en met het gezin van herkomst, familie en omgeving staat bij ons hoog in het vaandel. In eerste instantie wordt altijd gezocht naar mogelijkheden binnen het biologische netwerk. Hierbij staat de veiligheid van het kind voorop.

In de maatschappij

Met JongLeren geven wij hulp en steun om de jeugdige een stabiele en veilige basis te geven. We leren ze leeftijd adequate vaardigheden en competenties aan, zodat ze zo optimaal mogelijk toegerust zijn op participatie in de maatschappij. Denk hierbij aan vaardigheden die te maken hebben met school, werk, vrije tijd, sociale vaardigheden, woonvaardigheden etc.

Factsheet Jeugdhulp Groningen

Alle informatie over onze Jeugdhulp in de provincie Groningen overzichtelijk en in één bestand hier te downloaden.