SROI bedrijven

Social Return on Investment (SROI)

Vanuit de missie die het Leger des Heils zich stelt, helpen wij deelnemers die ver van de arbeidsmarkt staan weer aan het werk. Dit doen wij door hen een vak aan te leren. Wij geloven dat herstel van het gewone leven perspectief geeft op een zelfstandig bestaan met een eigen inkomen, sociale contacten en het leveren van een bijdrage aan de samenleving. Samen met de deelnemers kijken we naar een geschikte werkplek waar ze zich kunnen ontwikkelen en door kunnen stromen naar een passende plek in de maatschappij. En u kunt daar met uw bedrijf of instelling bij helpen!

50|50 leer-werkplekken

Het Leger des Heils biedt re-integratie onder de naam 50|50. Deze leer-/werkplekken zijn belangrijk voor deelnemers om een vak te leren waar ze in de toekomst mee vooruit kunnen, zodat ze straks weer op eigen benen kunnen staan. Naast een vak leren ze ook belangrijke vaardigheden als: samenwerken, verantwoordelijkheid nemen, instructies uitvoeren en afmaken waar je aan begonnen bent. Binnen de leer-/werkplekken leren deelnemers arbeidsvaardigheden in een prettige en veilige omgeving. Ze ervaren hoe het voelt om ergens bij te horen en mee te draaien in de samenleving. Hiermee helpen wij hen om het gat naar de arbeidsmarkt te verkleinen.

“Ieder mens kan bijdragen aan en heeft recht op een duurzaam leven; talent verspillen vinden wij (een) zonde” Alex van Zoeren, directeur van 50|50 Hotel en Congrescentrum Belmont

Sociaal ondernemerschap

Het Leger des Heils wil van zijn partners en leveranciers niet alleen producten en diensten afnemen, we willen ook nauwer samenwerken. Zo maken wij de ideale combinatie tussen reguliere bedrijfsvoering en sociaal rendement: het levert u meerwaarde én u helpt de meest kwetsbaren in de samenleving. Uitgangspunt hierbij is dat de SROI-eisen niet resulteren in een hogere offerteprijs/ contractwaarde voor het Leger des Heils en de SROI niet ten koste gaat van de eigen marge van de leverancier.

Ons aanbod

We vinden samenwerking belangrijk maar net zo belangrijk is het om resultaat te zien van onze inspanningen. Daarom proberen we jaarlijks te kwantificeren wat we samen doen. We maken daarbij gebruik van verschillende bouwblokken, waarvan hieronder de mogelijkheden zijn weergegeven.

Bieden van een werkplek
Het bieden van een werkplek kan op twee verschillende manieren, een werkervaringsplek of het plaatsen van een deelnemer op de loonlijst. Een werkervaringsplek betekent het aanbieden van een werkplek voor een termijn van 1 tot 6 maanden, uitgaande van minimaal 20 uur per week. Een deelnemer op loonlijst betekent het in dienst nemen van een deelnemer voor een termijn van ten minste 1 jaar, uitgaande van minimaal 28 uur per week. Daarnaast bieden wij een bonus zodra een deelnemer een vaste aanstelling krijgt.

Sociale inkoop via labels 50|50
Of het nu gaat om meubels, tuinieren, schoonmaken of het bereiden van een maaltijd, het aanbod van onze 50|50 leer-/werkplekken is divers. Zo levert 50|50 Wood meubels voor in de winkels van Dille & Kamille en pakken de deelnemers van 50|50 Packaging jaarlijks kerstpakketten in. Door producten of diensten af te nemen via 50|50 helpt u de deelnemers een stap verder richting de arbeidsmarkt via een beschermde omgeving. Klik hier voor een compleet overzicht van onze producten en diensten.

Hotel en congrescentrum Belmont
In Ede ligt 50|50 Hotel Belmont, een congrescentrum en 3-sterren hotel dat jaarlijks zo’n 100 mensen begeleidt naar de arbeidsmarkt. Het hotel heeft een ideale ligging in het midden van het land en het is mogelijk om hier vergaderruimte te huren. Ook biedt Hotel Belmont de mogelijkheid tot het organiseren van congressen en feesten. Klik hier voor meer informatie.

Doenatie
U kunt onze deelnemers ook helpen door middel van een activiteit te sponsoren waarmee kennis en/of expertise wordt gedeeld.

Donatie
Doneren kan op verschillende manieren. Bijvoorbeeld door middel van het opzetten van een eigen actie, het sponsoren van een project of “adopteren” van een locatie.

Collecteren
Wij bieden de mogelijkheid om mee te doen aan onze jaarlijkse collecteweek. Samen met uw collega’s collecteren is een erg leuk en nuttig bedrijfs- of teambuildingsevenement. Zo bent u samen bezig en tegelijkertijd helpt u anderen die het echt nodig hebben. Online deelname is ook mogelijk.

Geïnteresseerd?

Voor meer informatie en het ‘verzilveren’ van uw Social Return on Investment kunt u mailen naar: VIF.SROI.DL@legerdesheils.nl