OkiDo

Zingen met je kind

(Jonge) kinderen zijn dol op muziek en op zingen. Het Leger des Heils biedt mede daarom de cursus 'OkiDo-zingen met je kind’ aan. Samen met andere ouders en kinderen zingen en muziek maken.
OkiDo is een leuke activiteit voor kinderen in de leeftijd van 0-4 jaar die samen met hun moeder, vader, oma, opa, oom, tante, oppas, enz... van elkaar en anderen genieten tijdens het zingen en bewegen op muziek! DOE OOK MEE!

Het eerste half uur
Na een hartelijke verwelkoming gaan we in een kring zitten en beginnen we met een welkomstlied. In dit lied worden alle namen van de kinderen genoemd. Daarna ben je samen met je kind een half uur bezig met zingen, muziek maken en bewegen. Je hoeft hiervoor trouwens niet muzikaal te zijn.

Het tweede half uur
Na een half uurtje zingen en bewegen is er tijd om wat te drinken en te eten. Vervolgens gaan de kinderen, onder toeziend oog van een oppas, spelen. De volwassenen krijgen dan de gelegenheid om met elkaar ervaringen uit te wisselen over opvoedingsvragen. Het kan gebeuren dat het gesprek spontaan ontstaat, maar er kan ook, in overleg met de groep, een bepaald onderwerp behandeld worden.

Liedjes over dagelijkse dingen
De liedjes zijn gericht op de ontwikkeling van het kind en de muzikale ontwikkeling wordt gestimuleerd. De bedoeling van de cursus is om naast bekende liedjes ook nieuwe liedjes te leren die te maken hebben met de dagelijkse dingen, zoals bijvoorbeeld opstaan, in bad gaan, eten en spelen.

De cursus beslaat 6 tot 8 donderdagochtenden. De frequentie is één keer per twee weken.

Voor meer informatie kunt u contact met ons opnemen via de mail (klik).