Nalaten via uw testament

Uw toegift brengt leven. Aan eenzamen, hongerigen en mensen die helemaal vastgelopen zijn. Met de hulp van nalatenschappen, hoe groot of klein ook, kunnen wij kwetsbare mensen helpen die anders niet gezien worden. Daarom is uw nalatenschap aan het Leger des Heils een bijzondere kans om groot verschil te maken als u er niet meer bent.

Welke idealen wilt u laten voortleven?

Nadenken over uw nalatenschap vraagt moed. Het is best ingewikkeld te bedenken wat u wilt met datgene wat u bij leven hebt opgebouwd. Hier tijdig over nadenken, schept rust. Het Leger des Heils informeert u graag over de inrichting van een testament. 

Hoe werkt het?

Uw wensen laat u vastleggen in een testament dat u samen met een notaris opstelt. U kunt het Leger des Heils op twee manieren opnemen in uw testament:

 1. Legaat
  De eenvoudigste vorm om geld of goederen na te laten. In uw testament staat dat u een vast bedrag, bepaalde goederen of een bepaald percentage nalaat en aan wie.

 2. Enig erfgenaam of mede-erfgenaam
  U benoemt een of meerdere erfgenamen voor de volledige nalatenschap. 

In onze brochure ‘Samen zorgen voor een ander’ vindt u alle informatie over vormen van nalaten en wat er verder komt kijken bij een nalatenschap. Vraag hier uw brochure aan.

Goed om te weten

 • Wanneer u het Leger des Heils in uw testament opneemt, is het belangrijk dat u de juiste tenaamstelling gebruikt: 
  Stichting Leger des Heils (Stichter William Booth) gevestigd te Amsterdam, 
  kantoorhoudend Spoordreef 10, 1315 GN Almere. KvK-nummer: 41208155

 • Er gaat niets naar de fiscus. Omdat het Leger des Heils een ANBI-status heeft, hoeven wij geen belasting te betalen over schenkingen en nalatenschappen. Iedere euro die u nalaat, komt dus ten goede aan de mensen die wij helpen.

 • U kunt het Leger des Heils in uw testament benoemen als executeur. Wij dragen dan, namens de erfgenamen, nauwkeurig zorg voor de volledige afwikkeling van uw nalatenschap. Overweegt u het Leger des Heils als executeur te benoemen? Neem dan eerst contact met ons op. Meer informatie over de executeur vindt u in onze brochure 'Samen zorgen voor een ander'. 

Informatie thuisgestuurd

In onze brochure 'Samen zorgen voor een ander' vindt u alle informatie over nalaten aan het Leger des Heils. Ook geeft het een duidelijk overzicht van de belangrijkste zaken waar u rekening mee moet houden bij het opstellen van een testament. Vraag hier de brochure aan.

Regel uw nalatenschap eenvoudig online

Logo Nu Notariaat - FCkopie

Denkt u erover om een legaat (vast geldbedrag) aan ons na te laten? Of wilt u het Leger des Heils benoemen als erfgenaam? Voor eenvoudige situaties regelt u dat voor het grootste gedeelte zelf thuis. Wij werken samen met NuNotariaat. Daar regelt u online, voor een vast laag bedrag en in uw eigen tempo een testament. Ontdek hoe het werkt op NuNotariaat.

Is uw erfenis goed geregeld? Doe de test!

Door veranderingen in de wet of in uw eigen situatie is het verstandig om regelmatig te controleren of uw erfenis en testament goed geregeld is. TestamentTest.nl helpt u daarbij. Doe hier de test.