buurthuiskamer, warme kamer, koud, eenzaam

Leger des Heils opent opnieuw Warme Kamers in strijd tegen bestaansonzekerheid

Gerritjan Huinink
Nieuws 02 november 2023

Het Leger des Heils opent ook deze winter de deuren van ruim honderd buurthuiskamers. Net als vorig jaar wil het Leger – samen met zoveel mogelijk deelnemende partners – een deken van Warme Kamers over Nederland leggen. Onder het devies ‘een plek voor iedereen die op zoek is naar warmte en gezelligheid’ bindt de organisatie de strijd aan tegen bestaansonzekerheid en eenzaamheid.

In de vorige winter startte het Leger des Heils met de Warme Kamersactie, zodat niemand in de kou hoefde te zitten als gevolg van de stijgende energieprijzen en inflatie. Deze actie krijgt nu een vervolg. Hoewel de energierekening voor veel Nederlanders minder een probleem vormt, wil het Leger mensen ook deze winter extra warmte bieden. Daarom verruimen de buurthuiskamers hun openingstijden om zoveel mogelijk mensen een plek te bieden om te studeren, een kopje koffie te drinken, een spelletje te spelen of gewoon een boek te lezen. De Warme Kamers zijn er voor jong, oud en alles daar tussenin.

Samen een warme deken vormen

Zelf heeft het Leger des Heils op ruim honderd locaties een Warme Kamer. Maar er wordt ook weer gerekend op de hulp van andere organisaties, scholen, bedrijven en kerken. Op die manier waren er vorige winter ruim 1400 Warme Kamers beschikbaar door heel Nederland. Ook deze winter kunnen bedrijven, kerken, instellingen en organisaties zich aansluiten bij de actie.