Warme Kamers

Warme Kamers

Ook deze winter opent het Leger des Heils iedere dag de deuren van ruim honderd buurthuiskamers. Net als vorig jaar willen we een deken van Warme Kamers over Nederland leggen. We bieden een plek aan iedereen die op zoek is naar warmte en gezelligheid.

Zoek hieronder een Warme Kamer in jouw buurt.

Afgelopen winter startte het Leger des Heils met de Warme Kamersactie, zodat niemand in de kou hoefde te zitten als gevolg van de stijgende energierekening. Deze actie krijgt nu een vervolg. Hoewel de energierekening voor veel Nederlanders niet meer zo hoog is als vorig jaar, willen we mensen ook deze winter extra warmte bieden. Daarom gaan onze buurthuiskamers iedere dag open. Zo heeft iedereen een plek om te studeren, een gratis* kopje koffie te drinken, een spelletje te spelen met je kind of gewoon een boek te lezen.

*op veel plekken is de koffie gratis

Voor iedereen

Bestaansonzekerheid is voor steeds meer Nederlanders een probleem. Ze zien zich geconfronteerd met de gevolgen van armoede en schuldenlast maar ook met eenzaamheid en een gebrek aan sociale netwerken. Daarom zijn onze Warme Kamers er voor jong, oud en alles daar tussenin. Of je nu op zoek bent naar een warme plek en een praatje, of een kop koffie en een studieplek, iedereen mag binnenkomen.

Tonia voelt zich thuis in de Warme Kamer van Amersfoort

Tonia voelt zich thuis in de Warme Kamer van Amersfoort

29 december 2022 •
Tonia van de Groep is dagelijks te vinden in de buurthuiskamer. ‘Door hier te komen, zorg ik ervoor dat ik niet eenzaam word.’

1400 warme kamers

Zelf heeft het Leger des Heils op ruim 100 plekken een Warme Kamer. Met behulp van andere organisaties, bedrijven en kerken waren er vorige winter in totaal ruim 1400 Warme Kamers geopend door heel Nederland. Ook deze winter kunnen bedrijven, organisaties en kerken zich aansluiten bij de actie. Zo hopen we opnieuw een deken van warmte over Nederland te leggen.

Meer weten?
Mail naar warmekamers@legerdesheils.nl
of bel 088 065 31 88