Warme Kamers

Warme Kamers

Ook deze winter opende het Leger des Heils iedere dag de deuren van ruim honderd buurthuiskamers. Sinds de energiecrisis in 2021 leggen we zo een deken van Warme Kamers over Nederland. We boden zo, samen met 1000 andere organisaties en bedrijven, een plek aan iedereen die op zoek was naar warmte en gezelligheid in de koude periode tussen 1 november en 1 maart.

Eind 2021 startte het Leger des Heils met de Warme Kamersactie, zodat niemand in de kou hoefde te zitten als gevolg van de stijgende energierekening. Deze actie kreen afgelopen winter een vervolg. Hoewel de energierekening voor veel Nederlanders niet meer zo hoog was als vorige winter, wilden we mensen ook deze winter extra warmte bieden. Daarom gingen onze buurthuiskamers iedere dag open. Zo had iedereen een plek om te studeren, een gratis* kopje koffie te drinken, een spelletje te spelen met je kind of gewoon een boek te lezen.

*op veel plekken was de koffie gratis

Iedereen is welkom in de buurthuiskamer van het Leger des Heils

Iedereen is welkom in de buurthuiskamer van het Leger des Heils

Jaarlijks komen er duizenden bezoekers naar een van de ruim 130 buurthuiskamers van het Leger des Heils. Voor de een is het een plek om de handen uit de...
Tonia voelt zich thuis in de Warme Kamer van Amersfoort

Tonia voelt zich thuis in de Warme Kamer van Amersfoort

29 december 2022 •
Tonia van de Groep is dagelijks te vinden in de buurthuiskamer. ‘Door hier te komen, zorg ik ervoor dat ik niet eenzaam word.’

1400 warme kamers

Zelf had het Leger des Heils op ruim 100 plekken een Warme Kamer. Met behulp van andere organisaties, bedrijven en kerken hebben we zo'n 1400 Warme Kamers geopend door heel Nederland.