Warme Kamers

Warme Kamers

De Warme Kamers-actie is op 1 maart 2023 gestopt. Maar wij blijven dichtbij! Zoek in de locatiezoeker waar je terecht kunt in jouw buurt.

Zoek hieronder een buurtlocatie in jouw buurt.

Deze winter waren meer dan honderd buurthuiskamers van het Leger des Heils overdag geopend zodat jij in de koude maanden tóch kon besparen op je energierekening. Samen met andere organisaties zorgden we voor meer dan 1400 Warme Kamers bij iedereen in de buurt.

Waarom 'Warme Kamers'?

We leven in dure tijden. Bijna de helft van de Nederlanders had deze winter moeite met het betalen van de energierekening. Om geld te besparen, zetten veel mensen thuis de verwarming en lampen niet aan. Het Leger des Heils wilde hen niet in de kou laten zitten. Daarom gingen onze buurthuiskamers elke dag open. Om te studeren, om een gratis* kopje koffie te drinken, een spelletje te spelen met je kind of gewoon een boek te lezen. Onder de naam 'Warme Kamers' wilden we ervoor zorgen dat iedereen in de buurt een plek heeft waar hij of zij naartoe kon.

Omdat het Leger des Heils niet in iedere plaats een buurthuiskamer heeft, vroegen we ook andere organisaties om zich aan te sluiten bij deze acties en een Warme Kamer te openen. Zo legden we met elkaar een deken van meer dan 1400 Warme Kamers over het land.

*Bibliotheken uitgezonderd

Meer weten? Mail naar warmekamers@legerdesheils.nl
Project ‘Warme Kamers’ verlengd met een maand

Project ‘Warme Kamers’ verlengd met een maand

10 januari 2023 •
Met het oog op de traditioneel koude wintermaand februari verlengen we de openstelling tot 1 maart 2023.
Leger des Heils biedt warme kamers deze winter

Leger des Heils biedt warme kamers deze winter

27 oktober 2022 •
Deze winter verruimen we de openingstijden van ruim honderd buurthuiskamers. Zo willen we een deken van warme kamers over Nederland verspreiden.

Deze organisaties deden mee en boden ook Warme Kamers

Warme Kamers Samenwerkingen