Locatie Vliet en Burgh

Van een jeugdinstelling naar een THUIS

Bouwt u mee aan Vliet en Burgh?

De Saffier Vliet en Burgh
Jeugd- en gezinshulp

Tientallen jongeren vinden bij Vliet en Burgh in Voorburg een veilig thuis. Vanwege een onveilige situatie kunnen sommige kinderen niet meer thuis wonen. In deze opvanglocatie werken we met hen aan herstel en opbouw van het gewone leven. Herstellen en eigenwaarde opbouwen lukt een stuk beter in een omgeving die huiselijk is, die geborgenheid en warmte uitstraalt en kleinschalig is. Maar ons gebouw ‘de Saffier’ is verouderd, heeft een kille, zakelijke uitstraling en is gericht op grote groepen. Dat willen we heel graag veranderen. 

Helpt u mee om een huiselijke, kleinschalige en liefdevolle omgeving voor kinderen te realiseren?

De groep Saffier is een jeugdinstelling voor kinderen tussen 6 en 12 jaar, met steeds vaker pubers van 13-16 jaar die langer bij ons wonen. Het huis voelt volgens de kinderen ‘schools’ aan en heeft krappe slaapkamers. De ruimtelijke indeling en het interieur bieden weinig huiselijkheid en warmte. Daarnaast is de indeling niet geschikt om de oudere kinderen te bieden wat ze nodig hebben; een fijne slaapkamer om je terug te trekken en plekken in de woonkamer om samen of alleen te ‘chillen’. 

Onze droom voor de Saffier is een thuis waar de kinderen zich optimaal op hun gemak kunnen voelen, zich kunnen ontspannen, hun vrienden mee naartoe kunnen nemen en zoveel mogelijk het gevoel kunnen hebben van een ‘gewoon leven’. We gunnen de kinderen daarbij een slaapkamer die groot genoeg is voor een bed en bureau maar ook voor een eigen kledingkast. Er komt een gezamenlijke woonkeuken, een gezellige woonkamer en ook een aparte ruimte voor gesprekken en therapie. Tot slot komt er een nieuwe entree met aparte ontvangstruimte, zodat zorgmedewerkers, gasten en nieuwe kinderen niet meer via de woonkamer het pand binnenkomen. 

Ons project in beeld

Hoe kunt u ons helpen?

Met de inzet van een vrijwillig projectteam en betrokken partners willen we deze veranderingen realiseren. Maar een verbouwing is duur. Ondanks diverse giften en bijdragen is er nog € 540.000 nodig om de plannen te verwezenlijken. Helpt u ons met een donatie?

U kunt ook bijdragen in natura, door bijvoorbeeld het benodigde sanitair, verlichtingsarmaturen of meubilair te leveren (conform het programma van eisen). Neem hiervoor contact op met het projectteam via nw.samendoen@legerdesheils.nl.