Voorkant van De Parel, onderdeel van Vliet en Burgh in Voorburg

Help kwetsbare jongeren op eigen benen staan

Bouw mee aan toekomstperspectief

De Parel, Vliet en Burgh in Voorburg
Jeugd- en gezinshulp

De overgang naar volwassenheid is een spannende fase voor jongeren. Ze gaan zelfstandig wonen, hun eigen geld verdienen en steeds meer beslissingen zelf nemen. De meeste jongeren leren dit met ondersteuning van ouders en vrienden. Kwetsbare jongeren hebben zo'n netwerk vaak niet. Daarom zijn er op Vliet en Burgh plannen voor de bouw van individuele woonunits, bedoeld voor jongeren die in een van onze leefgroepen wonen. Daar kunnen jongeren oefenen met zelfstandigheid, onder de vleugels van hun vertrouwde begeleiding. Helpt u mee?

Hier staat ingevoegde content uit een sociaal media netwerk. Om deze content te zien, hebben we je akkoord nodig voor marketing cookies.
Klik hier om toestemming te geven.

Wat gaan we doen?

Een bestaand pand op ons terrein willen we transformeren tot 6 individuele woonunits. Elke unit heeft een kamer en suite, met eigen kookgelegenheid en sanitaire voorzieningen. Daarnaast is er een gedeelde woonkamer waar de jongeren samen kunnen koken, eten en tijd kunnen doorbrengen. Ook gaan we woonruimte bieden aan zogenaamde ‘naastwonende’ collega’s. Hiervoor bouwen wij nieuwe woonruimte op ons terrein, voor maximaal twee zorgprofessionals die onze jongeren op weg naar hun toekomst begeleiden. Hiermee geven we gehoor aan de behoefte van jongeren die graag vertrouwde en bekende gezichten willen zien.

Door deze jongeren goed te begeleiden in de adolescentiefase, vergroten we hun kansen op een succesvol zelfstandig leven en volwaardige participatie in de maatschappij.

Nieuw zorgconcept in een bestaand gebouw

De overgang van beschermd wonen naar zelfstandig wonen is groot. Op Vliet en Burgh wonen de jongeren al enkele jaren in een van de leefgroepen. In de toekomst kunnen zij doorstromen naar een individuele woonunit op ons terrein. Het doel is dat de jongeren daar hun eigen toekomstperspectief gaan creëren. Dit doen ze onder begeleiding van het team dat hen al jaren begeleidt. We werken aan een stabiele basis op verschillende leefdomeinen zoals school & werk, inkomen, welzijn, een sterk sociaal netwerk en uiteindelijk zelfstandig wonen. Zolang als het nodig is, geven we hierin begeleiding.

Wie zijn wij?

Vliet en Burgh vangt al 70 jaar kinderen op, die niet meer veilig thuis kunnen wonen. Het is ook een locatie voor opvang en begeleiding aan tienermoeders die niet kunnen rekenen op steun vanuit hun omgeving. Het pand waar uithuisgeplaatste kinderen wonen, wordt momenteel verbouwd tot een kleinschalige en huiselijke opvang. Daarvoor heeft een team van vrijwilligers al het gehele budget rond, dankzij veel gulle donateurs. De verbouwing is naar verwachting voor de zomer van 2024 klaar. Helpt u mee om nu ook de individuele woonstudio’s te realiseren?

Meer weten?