Maatjesproject huiselijk geweld

Willem Jan de Bruin Fotografie
Nieuws 21 april 2023

Met het Maatjesproject huiselijk geweld willen we mensen die met huiselijk geweld te maken hebben, helpen het vertrouwen in zichzelf en in anderen te vergroten. Dit doen wij samen met vrijwilligers.

Samen bouwen deelnemer en vrijwilliger aan een vriendschappelijk contact. Hierdoor kunnen ze met elkaar activiteiten ondernemen die het herstelproces ondersteunen. Denk aan samen een kopje koffie drinken, een boodschap doen, een museumbezoek of het maken van een wandeling. Ook kan de vrijwilliger praktische ondersteuning bieden. Bijvoorbeeld bij het Nederlands leren, het uitbreiden van het netwerk, een brief lezen of meegaan naar een afspraak. Onze deelnemers worden voor minimaal een jaar gekoppeld aan een vrijwilliger. Onze vrijwilligers krijgen een training, viermaal per jaar intervisie en begeleiding op maat.

Doorverwijzen naar het maatjesproject

Als verwijzer kunt u iemand doorverwijzen die:

  • huiselijk geweld heeft ervaren; en
  • in begeleiding is; en
  • in Den Haag woont.

Meer informatie en aanmeldingen

U kunt deelnemers aanmelden door onderstaand formulier in te vullen. Ook voor meer informatie kunt u hiervan gebruik maken.

Ervaring van maatje Cecile

Hier staat ingevoegde content uit een sociaal media netwerk. Om deze content te zien, hebben we je akkoord nodig voor marketing cookies.
Klik hier om toestemming te geven.

Lees meer

Maatje worden? Gewoon doen!

Maatje worden? Gewoon doen!

Help jij mee het isolement te doorbreken van iemand die te maken had met huiselijk geweld? Word dan vrijwilliger bij het maatjesproject. Met je maatje...