Maatje worden? Gewoon doen!

Help jij iemand die te maken had met huiselijk geweld?

Samen met je maatje bouw je aan vriendschappelijk contact
Overig

Huiselijk geweld laat diepe sporen na. Ook als het weer veilig is, kan het lang duren voordat iemand weer zichzelf is en mee durft te doen in de maatschappij. Wij zijn op zoek naar maatjes die steun willen bieden aan mensen die huiselijk geweld hebben meegemaakt. Als vrijwilliger bij het maatjesproject:

  • krijg je trainingen en persoonlijke begeleiding; en
  • ontmoet je medevrijwilligers om ervaringen mee te delen.

De ervaring van maatje Cecile

Hier staat ingevoegde content uit een sociaal media netwerk. Om deze content te zien, hebben we je akkoord nodig voor marketing cookies.
Klik hier om toestemming te geven.

Over de drempel

Maatjes kunnen echt helpen bij het doorbreken van een isolement, en bij het opbouwen van zelfvertrouwen. Samen bouw je aan vriendschappelijk contact, onderneem je leuke dingen of bied je een luisterend oor. Of je helpt jouw maatje over de drempel door bijvoorbeeld mee te gaan naar de bibliotheek of een buurthuis. Simpelweg door er voor iemand te zijn, help je al.

Ben jij:

  • 21 jaar of ouder?
  • Woonachtig in Den Haag?
  • Minimaal een jaar beschikbaar voor ongeveer 2 uur per week?
  • Iemand die zich niet makkelijk uit het veld laat slaan?
  • Sociaal vaardig en geduldig?
  • Realistisch en betrouwbaar?

Dan maken we graag kennis met je!

Meer informatie of aanmelden als vrijwilliger

'Het enige wat je nodig hebt, is een goed hart'

Snehal (28) kwam op haar 24ste naar Nederland om te werken en studeren. Ze wilde dolgraag iets doen voor een ander en is nu vrijwilliger bij het maatjesproject. Ze vertelt: “Ik kan naast mijn studie en mijn werk echt iets betekenen. Wij komen zo’n twee keer per maand een uurtje samen. Dan gaan we wandelen en met haar zoontje naar de speeltuin. Het is gewoon heel fijn om iets voor iemand te kunnen doen. En een tip: je maatje is aan zet. Soms komt het niet uit om af te spreken en dat is ook prima. Ik heb gemerkt dat dingen zich vanzelf oplossen en een weg vinden. Het enige wat je echt nodig hebt is een goed hart, de rest komt vanzelf!

Lees meer

Maatjesproject huiselijk geweld

Maatjesproject huiselijk geweld

21 april 2023 •
Met het Maatjesproject, huiselijk geweld willen we mensen die met huiselijk geweld te maken hebben, helpen het vertrouwen in zichzelf en in anderen te...