Veldwerk Den Haag (Street Level)

Zorgaanbod
Veldwerk en soepbus
Beschrijving
Outreachend naar mensen die op straat leven en zorg mijden
Product
Veldwerk en soepbus
Aanmelden

Het eerste contact leggen we zelf. Soms komen we met cliënten in contact via voorzieningen voor maatschappelijke opvang, verslavingszorg, de politie of sociale dienst. Is de cliënt toe aan een stap verder? Dan helpen wij met de vervolgstap en het eventueel verkrijgen van de juiste indicatie.

Het Bureau Traject Management (BTM) is op werkdagen bereikbaar van 09.00 tot 16.00 uur op 088 065 29 00 en via nw.btm@legerdesheils.nl of vul onderstaand formulier in.Bij BTM kunt u terecht voor alle aanmeldingen en inhoudelijke vragen over de zorg die wij leveren.

cloud_download Aanmeldformulier regio Noordwest (pdf)
Toon meer
Veldwerk Den Haag (Street Level) />
								<div class=
location_on
Wagenstraat 102
2512 AZ Den Haag

Informatie & kenmerken

Veldwerk helpt dak- en thuisloze mensen die contact en hulp vermijden. Deze mensen hebben vaak meerdere problemen: naast dakloosheid is er bijvoorbeeld sprake van schulden, psychiatrische problemen of verslaving. We zoeken deze mensen op met een soepbus of -fiets en slaan een brug naar verdere hulpverlening. Daarnaast verlenen we directe hulp in de vorm van het geven van eerste levensbehoeften en eerste (medische) hulp.

accessibility
Doelgroep
Jongeren
Volwassenen

Specificaties

Niemand hoort op straat te slapen. Toch zijn er steeds meer mensen dak- en/of thuisloos. Het Leger des Heils zet zich dagelijks in voor mensen die nergens anders terecht kunnen. Dat doen we op veel manieren, zoals door Street Level. Met Street Level willen we deze mensen opzoeken, helpen en begeleiden.

Wij willen hen helpen een thuis te vinden: een veilige plek waar ze zichzelf kunnen zijn, tot rust kunnen komen en kunnen beginnen aan het herstel van hun leven. Met Street Level gaan wij de straten van Den Haag en omgeving op met dak- en (t)huisloze mensen in gesprek te gaan, in de hoop dat zij – na vaak al een lange periode van leven op straat – open staan voor zorg en begeleiding.

Elke woensdagavond tussen 18:00-20:00 uur zijn de veldwerkers van Street Level aanwezig op de Koekamp, naast Den Haag Centraal.

Street Level in beeld

Hier staat ingevoegde content uit een sociaal media netwerk. Om deze content te zien, hebben we je akkoord nodig voor marketing cookies.
Klik hier om toestemming te geven.

Lees meer

Street Level

Street Level

Niemand hoort op straat te slapen. Toch zijn er steeds meer mensen dak- en/of (t)huisloos. Het Leger des Heils zet zich dagelijks in voor mensen die nergens...
Veldwerkers op huisbezoek bij buitenslapers: "Ben je thuis?"

Veldwerkers op huisbezoek bij buitenslapers: "Ben je thuis?"

De veldwerkers van Street Level in Den Haag rijden met hun speciale bus door de stad, op zoek naar dak- en thuisloze mensen die buiten slapen. 
Sokken of een indicatie

Sokken of een indicatie

Mensen op straat écht verder helpen. Dat is wat Jan van Oosten voor ogen had toen hij Street Level opzette.
‘Ik sliep in wc-hokjes van bouwterreinen’

‘Ik sliep in wc-hokjes van bouwterreinen’

Met hulp van Street Level kreeg Martinus (58) zijn leven weer op de rails. “Ik sta nu weer in de maatschappij. Daar ben ik waanzinnig dankbaar voor.”...
Veldwerk deelt wc-papier uit op straat: “Dat noemen wij het witte goud”

Veldwerk deelt wc-papier uit op straat: “Dat noemen wij het witte goud”

In een speciale bus rijden veldwerkers van het Leger des Heils door de stad, om dak- en thuisloze mensen te voorzien van de broodnodige spullen.