Ziekenboeg Nieuwegracht

Zorgaanbod
Maatschappelijke opvang
Beschrijving
Opvang voor dak- en thuisloze mensen
Product
Dagopvang
Gemeente
Utrecht
Aanmelden

Aanmelden kan via het Bureau Trajectmanagement (BTM). Het BTM is op werkdagen bereikbaar van 09.00 tot 16.30 uur op 088 - 890 79 00. Ook kunt u hier terecht voor inhoudelijke vragen over de zorg die wij leveren, financiering en de actuele wachttijden.

Toon meer
location_on
Nieuwegracht 92
3512 LX Utrecht
phone

Informatie & kenmerken

Een plek om te douchen, te eten, koffie te drinken, op te warmen, een arts te bezoeken en kennis te maken met hulpverlening voor mensen die op straat leven.

Specificaties

De kleinschalige ziekenboeg aan de Nieuwegracht 92 in Utrecht biedt kortdurende 24-uursopvang voor zieke dak- en thuislozen die zorg en observatie nodig hebben, bijvoorbeeld in geval van een rustperiode na ontslag uit het ziekenhuis of bij griep. De medische zorg, deze is niet 24/7 aanwezig, wordt verzorgd door verpleegkundigen van het Leger des Heils. De ziekenboeg heeft ruimte voor vier mensen. In het pand zijn ook de inloopvoorziening Herstart en het LDO gevestigd.

Eigen bijdrage
Er is er een eigen bijdrage verschuldigd van € 5,00 per etmaal (inclusief maaltijd). De kosten voor zorg en medicatie zijn voor rekening van de patiënt zelf. 

Aanmelding
Voor aanmelding is een verwijzing  van de (huis)arts nodig. Neem voor het indienen van het aanmeldformulier contact op met de afdeling via 030-2306036. Op deze manier kunnen we samen de aanmelding doornemen en beoordelen of er ruimte beschikbaar is. 

*Mensen met een intensieve, complexe medische zorgvraag kunnen geen beroep doen op de ziekenboeg.