Gecombineerde inloopvoorziening Herstart

Gemeente
Utrecht
Aanmelden

Hulp of advies nodig
Bent u dakloos en hebt u hulp of advies nodig?
Neem contact op met Stadsteam Backup.

Contact volwassenen
T: 030 721 00 15 (werkdagen tussen 9.30 – 14.30)
E: volwassenen@stadsteambackup.nl

Contact jongvolwassenen
T: 030 721 00 10 (werkdagen tussen 9.00 – 18.00)
E: 
jongvolwassenen@stadsteambackup.nl

Wil je de inloop van Herstart bereiken?
Dat kan via 030 - 231 02 93

Gecombineerde inloopvoorziening Herstart />
								<div class=
location_on
Nieuwegracht 92
3512 LX Utrecht
phone

Informatie & kenmerken

Specificaties

In Utrecht is het niet gemakkelijk om een huis te vinden. Bij Herstart willen we een goede start maken. Dat is een hele kunst, daarom doen we het samen. Iedereen is welkom in de inloop voor een kopje koffie of thee. Als mensen hulp nodig hebben kunnen ze terecht bij het Stadsteam Back Up. Ook is er opvang voor nieuwe daklozen in Utrecht.

Voordeur voor daklozen

Herstart is de voordeur voor daklozen in Utrecht. Er is daarom een inloop en een opvang. De Inloop van Utrecht was voorheen gevestigd in de Catherijnesteeg, net als bij het Catherijnehuis is de presentiebenadering de methodiek van het Inloopteam. Het Stadsteam helpt daklozen om passende zorg en opvang te vinden. De artsen en verpleegkundigen van Volksgezondheid bieden indien nodig medische zorg. 

Warm welkom

Bij Herstart willen wij mensen een warm welkom geven. Dit door elkaar te leren kennen, een kopje koffie te drinken in de inloop en door de vele vrijwilligers die helpen. Dit doen wij samen met alle organisaties die werken bij Herstart. Het gaat hierbij om alle partijen die werken met daklozen in Utrecht. 

Vliegende start

Bij Herstart willen wij een vliegende start maken. Daarbij maken wij gebruik van 15 instroombedden. Dit zijn éénpersoonskamers voor daklozen die nog niet gebruik hebben gemaakt of kunnen maken van andere opvang. Het gaat hier om kortdurend verblijf van maximaal 18 dagen. Naast huisvesting staat ook werk centraal. Daarom zijn er werkcoaches actief om mensen toe te leiden naar passend werk. Volksgezondheid heeft drie keer per week spreekuur voor medische vragen. 

Naast de inloop is de laagdrempelige 24-uursopvang ook gevestigd in het pand. Bij de Laagdrempelige 24-uursopvang is er 24 uur per dag begeleiding. Deelnemers krijgen een eigen kamer en basisbenodigdheden.

Medewerkers

Herstart werkt met onder andere medewerkers en vrijwilligers die zelf dakloos zijn geweest. Er zijn meerdere ervaringsdeskundigen werkzaam in de teams en er zijn wekelijks meerdere gespreksgroepen voor bezoekers. 

 ➞ Kom jij ons team versterken? Check onze vacatures!

Gezien en gehoord worden

Gezien en gehoord worden

19 januari 2022 •
In december 2018 is Herstart geopend; een centraal loket waarin Leger des Heils Midden-Nederland en diverse Utrechtse hulpverleningsorganisaties samenwerken...