Startpunt Nachtopvang

Zorgaanbod
Maatschappelijke opvang
Beschrijving
Opvang voor dak- en thuisloze mensen
Product
Nachtopvang
Plaatsen:
18
Aanmelden

Aanmelding verloopt via Regionale Toegang. Wilt u iemand aanmelden voor de nachtopvang bij Startpunt Hoorn, of heeft u vragen? Neem dan contact op met het team Regionale Toegang van de gemeente Hoorn.

Startpunt Nachtopvang />
								<div class=
location_on
Dampten 18
1624 NR Hoorn
phone

Informatie & kenmerken

De nachtopvang is bedoeld voor mensen die dak- of thuisloos zijn. Naast een slaapplek, kunnen ze hier ook een douche nemen en een maaltijd krijgen. Het is de bedoeling dat ze zo snel mogelijk doorstromen naar andere vormen van hulp, een eigen woonplek en werk of dagbesteding.

accessibility
Doelgroep
Volwassenen

Specificaties

De nachtopvang van Startpunt Hoorn biedt 18 deelnemers een veilige slaapplaats voor de nacht. Er zijn tweepersoonskamers met een eigen sanitaire ruimte. Deelnemers kunnen hier slapen, krijgen een warme maaltijd, kunnen douchen, een was draaien en bellen. De nachtopvang is bedoeld als kortdurende opvangvoorziening. Elke deelnemer werkt samen met een persoonlijk begeleider aan een plan om de problemen die er zijn aan te pakken, en aan de toekomst te werken.

Openingstijden

De nachtopvang is van 09:00 uur tot 16:00 uur dicht, behalve op zondag. Deelnemers die geen daginvulling hebben, kunnen op de andere dagen tot 13:00 uur op het Startpunt blijven. Zij kunnen dan taken doen zoals het schoonmaken van de keuken, woonkamer en gangen of bijvoorbeeld in de tuin werken.

Winterkouderegeling

Wanneer de winterkouderegeling van start gaat, komen er 7 slaapplaatsen bij. De winterkouderegeling houdt in dat er extra slaapplaatsen beschikbaar komen wanneer het door de erge kou of storm gevaarlijk is om buiten te slapen. Deze regeling gaat alleen in als de 4 grote steden in Nederland dit besluiten (Amsterdam, Den Haag, Rotterdam en Utrecht).

Lees meer

Heropening nachtopvang Startpunt Hoorn

Heropening nachtopvang Startpunt Hoorn

07 februari 2024 •
Op maandagmiddag 5 februari 2024 vond de feestelijke heropening van de nachtopvang van Startpunt Hoorn plaats. Regiodirecteur Marc Verberg en de Hoornse...
‘Mensen redden zich meestal eerst een poos zelf’

‘Mensen redden zich meestal eerst een poos zelf’

28 maart 2023 •
Ongeveer dertig mensen in de regio West-Friesland hebben de koude nachten deze winter doorgebracht op het Startpunt in Hoorn. Het Leger des Heils verzorgt...