Laagdrempelige opvang

Dag- en nachtopvang Startpunt Hoorn

location_on
Dampten 18
1624 NR Hoorn

Hier staat ingevoegde content uit een sociaal media netwerk. Om deze content te zien, hebben we je akkoord nodig voor marketing cookies.
Klik hier om toestemming te geven.

Het Startpunt Hoorn is een veilig thuis voor 45 dak- en thuisloze mensen. Vaak hebben zij psychiatrische problemen, of zijn verslaafd aan alcohol of drugs. Bij het Startpunt Hoorn kunnen mensen voor korte of langere tijd wonen, of de nacht doorbrengen. Er is professionele zorg en begeleiding. Door mensen onderdak te geven, ontkomen ze aan de stress van het straatleven. Hierdoor neemt vaak het gebruik van drank en drugs af en komt er ruimte voor herstel. Elke deelnemer werkt samen met een persoonlijk begeleider aan een plan om de problemen die er zijn aan te pakken, en aan de toekomst te werken.  

Aanmelding

Aanmelding voor het Startpunt Hoorn verloopt via Regionale Toegang. Wilt u iemand aanmelden voor een afdeling van Startpunt Hoorn, of heeft u vragen? Neem dan contact op met het team Regionale Toegang van de gemeente Hoorn. 

Het Startpunt Hoorn is opgedeeld in drie afdelingen, dit zijn: 

Herstart

Herstart is een van de afdelingen van het Startpunt Hoorn. Dit is kortdurende opvang voor 10 mensen, die waarschijnlijk snel zelfstandig(er) kunnen wonen. Het heet daarom ook wel een doorstroomafdeling. Deelnemers hebben een eigen kamer, eigen sanitair en kunnen zelf koken. Elke deelnemer werkt samen met een persoonlijk begeleider aan een plan om de problemen die er zijn aan te pakken, en aan de toekomst te werken. Lees meer over Herstart.

Domus

Domus is een van de afdelingen van het Startpunt Hoorn. Op deze afdeling is plek voor 17 mensen, die hier zo lang kunnen wonen als nodig is. Deelnemers hebben een eigen kamer, eigen sanitair en kunnen zelf koken. Elke deelnemer werkt samen met een persoonlijk begeleider aan een plan om de problemen die er zijn aan te pakken, en aan de toekomst te werken. Lees meer over Domus

Nachtopvang

De nachtopvang van Startpunt Hoorn biedt 18 deelnemers een slaapplaats voor de nacht. Overdag is de opvang dicht, behalve op zondag. Deelnemers kunnen hier slapen, krijgen een warme maaltijd, kunnen douchen, een was draaien en bellen. Elke deelnemer werkt samen met een persoonlijk begeleider aan een plan om de problemen die er zijn aan te pakken, en aan de toekomst te werken Wanneer de winterkouderegeling in gaat (wanneer het door kou of storm gevaarlijk is om buiten te slapen) komen er 7 slaapplaatsen bij. Lees meer over de nachtopvang.

Nachtopvang Startpunt Hoorn is vernieuwd!

Lees meer

Heropening nachtopvang Startpunt Hoorn

Heropening nachtopvang Startpunt Hoorn

07 februari 2024 •
Op maandagmiddag 5 februari 2024vond de feestelijke heropening van de nachtopvang van Startpunt Hoorn plaats. Regiodirecteur Marc Verberg en de Hoornse...
‘Mensen redden zich meestal eerst een poos zelf’

‘Mensen redden zich meestal eerst een poos zelf’

28 maart 2023 •
Ongeveer dertig mensen in de regio West-Friesland hebben de koude nachten deze winter doorgebracht op het Startpunt in Hoorn. Het Leger des Heils verzorgt...