Start Here Tour

J-UNIT & CUSTOM MADE Van 23 tot en met 30 april zijn wij samen met Custom Made op tour geweest. Wij hebben tijdens deze tour de korpsen bezocht die normaliter niet de financiële middelen zouden hebben om ons te boeken. Dit hebben wij gedaan omdat ook deze mensen God's liefde mogen ervaren door dans en muziek! Wij willen alle mensen die ons hebben gesponsord hartelijk bedanken dat zij deze reis mogelijk gemaakt hebben!

Onze ervaring!

Richting Duitsland, door Zwitserland heen en een lang verblijf in Italië. Dat waren de drie bestemmingen van de lang verwachte tour die wij, J-Unit en Custom Made, maakten. 

Samen met een geweldige buschauffeur, die alle optredens en liederen uit volle borst heeft mee gezongen, gingen wij de lange busritten aan. (Soms wel langer dan 6 uur!) Vermoeidheid sloeg uiteindelijk wel toe, meerderen van ons raakten hun stem kwijt en sommigen werden zelfs ziek, maar dat weerhield ons er niet van om er gezamenlijk een fantastische week van te maken!

In Italië aangekomen, ons langste verblijf, werden we warm verwelkomd. Ontzettend lekker eten verscheen direct op onze borden, waardoor we al snel verliefd werden op onze gastheer en zijn vrouw. En we moeten zeggen, we hebben nog nooit zoveel olijfolie gegeten! En echte Italiaanse pizza! Verrukkelijk!

Natuurlijk waren wij niet de enige gasten dat weekend. Het Equip weekend was net begonnen en vele enthousiastelingen vanuit heel de wereld kwamen langs om dit mee te maken. Mensen uit de U.S.A., Nigeria, Zwitserland en nog meer andere landen sloten zich bij ons aan om gezamenlijk te bidden, te prijzen, te zingen en bijbelstudie te houden. Samen luisterden we naar de woorden die gesproken werden, hielden we elkaars handen vast en luisterden naar elkaars verhalen. We probeerden elkaars taal te leren, om elkaar zo beter te leren kennen. We waren verbonden als één groep, wat prachtig aansloot bij ons belangrijkste thema: We are not alone.

Deze tour heeft ons niet alleen lekker eten, verbondenheid en plezier gebracht. Er zijn leden die ook dingen geleerd hebben. Neem bijvoorbeeld Dominique van Custom Made, die haar getuigenis gaf. Zij vertelde: ‘Ik ben blij dat ik vrienden om mij heen heb en nog meer vrienden mocht maken tijdens deze tour. Wij als mensen vergeten vaak hoe kostbaar het is om vrienden te hebben. Niet iedereen heeft zomaar vrienden. Ik vind het goed van mij dat ik ook zomaar op vreemde mensen durf af te stappen, om met ze te praten. Ik had nooit gedacht dat ooit te doen!’

Ook Lisanne uit Custom Made gaf haar getuigenis en wat was dat cool van haar! Zij vertelde dat ze het best spannend vindt om te praten in het openbaar en dat ze dit nu stap voor stap aan het overwinnen is. Zij is hier niet alleen in, er zijn meerdere leden die een bijbelverhaal voorlazen of een getuigenis gaven in een dienst of concert, terwijl zij dit eigenlijk niet goed durfden. Deze tour bracht bij sommigen van ons een extra duwtje in de rug om deze stap toch te maken.

Priscilla uit J-Unit vertelde: ‘Ik heb ervaren dat God met je mee gaat, hoe alleen en somber je je ook voelt. Hij houdt van je, laat je niet in de steek en stuurt mensen op je pad die laten merken dat ze naast je staan.’ Dit is ook iets wat ze gedurende de tour ervaren heeft.

Remy uit J-Unit vertelde zijn levensverhaal op een hele bijzondere manier in een getuigenis. Velen in de dienst werden geraakt door zijn verhaal. Hij vertelde over zijn leven als een bergklim, met hoge pieken en diepe dalen. Hij gebruikte deze bergklim als symbool om te vertellen: ‘Ook al ga je door een heel diep en donker dal, of is je leven helemaal niet goed of fijn, je bent altijd in de handen van de Heer als je in hem blijft geloven en blijft bidden, want je bent nooit alleen.’ Het lied ‘I’m in his hands’ sloot hier heel erg mooi op aan.

Gezamenlijk kwamen we tot de conclusie, na de tour, dat wij dingen overwonnen hebben waarvan we eigenlijk niet eens wisten dat we het niet durfden en nu wel durven! Hoe mooi is dat?

Deze tour bracht ons nog dichter bij elkaar en nog belangrijker: dichter bij God!