Scouting

Scouting en het Leger des Heils hebben samen al een rijke geschiedenis. Al sinds 1922 bieden deze twee organisaties in Nederland kinderen, jongeren én volwassenen een plezierige en uitdagende vrijetijdsbesteding. We zien graag dat kinderen en jongeren zichzelf ontwikkelen tot stabiele en gelukkige volwassenen.

Samen met Scouting Nederland staan we voor onze maatschappelijke betrokkenheid en zetten we ons in om kinderen, jongeren en volwassenen uit alle lagen van de bevolking in de gelegenheid te stellen Scout te zijn. Scouting bij het Leger des Heils staat open voor iedereen. Geloof, geslacht, afkomst of beperking spelen geen rol.

Scouting is gezond (want buiten en bewegen), sociaal (je leert samenwerken) én uitdagend. Je ervaart hoe het is om jezelf op allerlei manieren te kunnen redden en je leert goede keuzes te maken

Avonturenclubs

Naast onze scoutinggroepen kennen wij ook Avonturenclubs. Dit zijn clubs met kinderen die tussen de 6 en 12 jaar oud zijn. Net als bij onze scoutinggroepen bestaat het aanbod uit meer dan alleen avonturen in het bos of park. Dezelfde visie zit achter de inhoud van de club bijeenkomsten. Spelenderwijs de kinderen stimuleren in hun ontwikkeling en onbewust veel leren.

Niet alleen voor kinderen

Scouting bij het Leger des Heils is zeker niet alleen voor kinderen. Vele volwassenen zijn wekelijks actief met de kinderen en hebben op die manier een leuke, uitdagende en leerzame vrijetijdsbesteding. De Scouting Vereniging Leger des Heils heeft binnen haar gelederen ook de groep ‘Others’ die uitsluitend alleen uit volwassenen bestaat en de vereniging ondersteund op allerlei gebied.

Wij bieden onze vrijwilligers de mogelijkheid hun kennis en vaardigheden op peil te brengen en te houden met het trainingen aanbod van Scouting Nederland.

Social Media

Op de hoogte blijven? Wij zijn actief op

Hier staat ingevoegde content uit een sociaal media netwerk. Om deze content te zien, hebben we je akkoord nodig voor social media cookies.
Klik hier om toestemming te geven.

Groepen

Scouting Kampeerterrein Belmont

Scouting Kampeerterrein Belmont ligt op de grens van Ede en Lunteren, dichtbij het geografische hart van Nederland. In de bossen die grenzen aan het Wekeromse Zand en op een steenworp afstand van De Hoge Veluwe is het een prachtige kampeerplek voor scouts.

Meer info

Contactformulier