De Wending

Van je verslaving af en rustig werken aan je herstel

De Wending is een verslavingskliniek van het Leger des Heils. Wij helpen je van je verslaving af te komen. De Wending is anders dan andere klinieken. Heb je ook andere problemen zoals schulden of een strafblad? Of is er niemand in jouw omgeving die je kan helpen? Onze behandeling past precies bij jouw problemen. We behandelen niet alleen je verslaving. We begeleiden je ook naar een goed herstel. Zo kunnen we je het beste helpen.

Mike 3

Een voorbeeld: Mike

"Voordat ik hier uiteindelijk terecht kwam heb ik nog een spoedopname gehad. Ik ging zo snel achteruit dat ik amper twintig meter kon lopen en zomaar om kiepte als ik niet gebruikt had. Hier heb ik nu onder andere geleerd om eerst te denken en dan doen. Ook vertrek ik met meer positiviteit. Eerder liet ik mijn weekend verpesten door één ding dat fout ging. Nu kijk ik naar die andere twintig kleine dingen die wel goed gingen." Lees het hele verhaal van Mike hier.

Wat is het verschil tussen De Wending en andere klinieken?

Bij ons volg je een persoonlijke ontwikkeltraining. Dat betekent dat je meer tijd krijgt om dat wat je leert te oefenen. Je werkt niet alleen aan je verslaving. Ook de andere problemen in jouw leven pakken we aan. Dit doen we samen. Je leert met je verslaving om te gaan en je leert hoe je straks goed contact maakt met mensen die je er voor je kunnen zijn.

Bij De Wending wonen mensen met een lichtverstandelijke beperking (afkorting: LVB). Alle bewoners hebben een IQ tussen de 70 en 90. Dat betekent ook dat onze medewerkers speciaal zijn getraind om deze mensen te helpen. 

Hoe ziet het programma eruit?

Het programma bestaat uit vier fases.

Fase 1: We helpen je te herstellen van wat jouw verslaving met jouw lichaam heeft gedaan.
Fase 2: We behandelen je verslaving. Ook werken we aan jouw geestelijke problemen. We kijken samen hoe je kan terugkeren naar het gewone leven.
Fase 3: Je bent al een heel eind. Je weet waar je straks gaat wonen. Nu leer je contacten te leggen en oefen je met werken.
Fase 4: Je oefent hoe je straks verleidingen kan weerstaan. De behandeling wordt afgerond. Je bent klaar voor een nieuwe start buiten De Wending.

Je kan ook bij ons detoxen, als je dat wilt. Dat gebeurt dan voordat we aan fase 1 beginnen.

Hoe lang zit je in De Wending?

We bouwen ongeveer 6 tot 8 maanden aan jouw toekomst.

Waar is De Wending?

De Wending is in Ugchelen, dichtbij Apeldoorn. Dit is een heel rustige omgeving met veel bos.

Hoe kan ik mij aanmelden?

Je kan het aanmeldformulier hier vinden.

Een verwijzer kan je ook aanmelden, daar is een apart formulier voor. Dat vind je hier.

Meer informatie? Bel ons via 088 - 090 18 10