God

God is degene die jou heeft gemaakt. Niet per ongeluk, maar heel zorgvuldig. Elk onderdeel van jou is door Hem uitgedacht. Hij houdt van je, ongeacht je fouten en wat je hebt gedaan. Zoals een vader van zijn kind.

God is Love

Je hebt eigenlijk twee mogelijkheden. De eerste is om deze website nu weg te klikken en door te gaan met het leven zoals je dat kent; jij hebt geen God nodig. De tweede is om de mogelijkheid dat God bestaat, eens écht te onderzoeken. Dat is heel eenvoudig. Spreek eens hardop uit dat je bereid bent Hem te leren kennen. Gewoon, om te zien wat er gebeurt. Omdat je niets te verliezen hebt. Probeer het maar. Als God inderdaad bestaat, dan zal Hij zichzelf bewijzen – letterlijk.  

Gedaan? Misschien merk je er meteen al wat van, misschien komt dat wat later. Denk je alvast eens in dat die God, tegen wie jij net hebt gesproken, echt bestaat. Wat betekent dit dan voor jouw leven? Dat het completer kan misschien? Of dat het er tóch toe doet?

Goddelijke momenten

Je kunt God niet zien of aanraken. Je kunt hem wel ‘ervaren’. Denk eens aan een moment dat op een of andere manier heel bijzonder voelde. Een vreemde die precies het juiste zei, op het goede moment. Een plotselinge oplossing, eigenlijk té toevallig, voor een probleem. De overweldigende pracht van de natuur. De geboorte van een baby. Dat soort momenten: dan ervaar je God. Bizar? Best wel. Maar hoe meer je bekend raakt met Hem, hoe logischer dit voor je zal klinken.

Je kunt Hem leren kennen door in de Bijbel te lezen. En door met hem te praten via gebed. Of door zijn Zoon, Jezus. Denk niet dat Hij wel wat beters te doen heeft. Hij doet niets liever dan naar jou luisteren. Neem de tijd om naar Hem op zoek te gaan en je zult Hem vinden. Dat is niet alleen wat christenen geloven; dat heeft God zelf beloofd. Hij heeft je niet voor niets gemaakt!

Verder lezen