Deelneemster Klaudia over haar werk bij 50|50 Food

Klaudia heeft ambities. Ze werkt op dit moment voor 50|50 Food in Amsterdam. Als kok. En daarin wil ze graag verder. Ze vindt het geweldig om met eten bezig te zijn en mensen een goede tijd te bezorgen.

“Ik geniet als ik mensen zie genieten.” Oorspronkelijk komt Klaudia uit Polen. Daar studeerde ze af aan de Kunstacademie. Ze kwam naar Nederland voor een ‘feestje’, zegt ze met een veelbetekenende blik in haar ogen. “Een feestje van vier en een half jaar maar één met een naar einde. Op een gegeven moment leefde ik op straat en sliep ik letterlijk onder een brug.

Deelnemer Klaudia 5050 Food
"Ik geniet als ik mensen zie genieten"

De politie maakte zich zorgen over mij. Het vroor toen 18 graden. Toen heb ik hulp gekregen.” Klaudia woont op dit moment nog in een opvanghuis voor vrouwen en hoopt op een gegeven moment op zichzelf te kunnen gaan wonen. Haar kind liet ze achter bij haar moeder. Daar heeft ze veel verdriet van. Zich uiten door middel van kunst gaat daarom niet meer. “Daar word ik depressief van.” Liever kookt ze, samen met collega’s. “Daar heb ik veel plezier van.” Ze wil daarom graag een professionele kok worden en daar haar brood mee verdienen. “In het Amstel Hotel bijvoorbeeld. Ik denk dat ik dat in me heb en ben blij dat ik op deze manier dit talent heb leren ontdekken.”