Majoor Bosshardtburgh meerzorg beschermd wonen

Zorgaanbod
Beschermd wonen
Beschrijving
Beschermd wonen voor mensen met psychiatrische problematiek en een (licht) verstandelijke beperking
Product
Huis en Haard+
Gemeente
Amsterdam
Plaatsen:
37
Aanmelden

Aanmelden kan via het Bureau Trajectmanagement (BTM). Het BTM is op werkdagen bereikbaar van 09:00 tot 17:00 uur op 088 – 0654825 en via btm.gwca@legerdesheils.nl. Ook kunt u hier terecht voor inhoudelijke vragen over de zorg die wij leveren, financiering en de actuele wachttijden.

Toon meer
Majoor Bosshardtburgh meerzorg beschermd wonen />
								<div class=
location_on
Oudezijds Armsteeg 11
1012 GP Amsterdam

Informatie & kenmerken

Huis en Haard+ is een variant op Huis en Haard waarbij de bewoners niet alleen psychiatrische problematiek hebben, maar ook een verstandelijke beperking. Zij kunnen niet zelfstandig wonen. ‘Verwarde personen’ vinden bij Huis en Haard+ een beschermd en veilig thuis. Bewoners krijgen hulp bij het vinden van structuur en een passende dagbesteding, zodat ze op een manier die past bij hun mogelijkheden kunnen meedoen in de samenleving.

accessibility
Doelgroep
Volwassenen
Ouderen
outlined_flag
Indicatie
Wlz
Zwv
euro_symbol
Eigen bijdrage
access_time
24-uursbegeleiding
single_bed
Leefsituatie
Eigen kamer
Eigen sanitair
interests
Dagbesteding aanwezig
directions_bus
OV-locatie op loopafstand

Specificaties

Majoor Bosshardtburgh

De Majoor Bosshardtburgh biedt onderdak en medische verzorging aan zieke dak- en thuislozen. Wij zijn een doorgangsvoorziening waar deelnemers kunnen herstellen en tot rust komen.

Voor wie?

De Majoor Bosshardtburgh is een ziekenboeg afdeling met 37 plaatsen midden in het centrum van Amsterdam. Een ziekenboeg is een 24-uursvoorziening voor volwassen, alleenstaande dak- en thuislozen met een tijdelijke somatische hulpvraag. Wij bieden begeleiding, verpleging en verzorging met een multidisciplinair team.

Onze aanpak

Bij plaatsing bij de Majoor Bosshardtburgh wordt er een zogenaamde ziekenboegindicatie afgegeven door de GGD. De indicatie wordt meestal voor 6 weken afgegeven en kan herhaaldelijk worden verlengd. Wanneer er geen indicatie voor zorg meer is dan wordt er gekeken naar een andere woonvorm.

Van de 37 bedden, zijn er 6 gereserveerd voor Meerzorg, beschermd wonen. Deze zijn bestemd voor deelnemers met een somatische zorgvraag en een meervoudige hulpvraag op het gebied van psychiatrische problematiek al dan niet gecombineerd met verslaving of psychosociale problematiek. Samen met de ondersteunend begeleider gaan de deelnemer en de trajecthouder vanuit de herstelmethodiek aan de slag met het op orde krijgen van financiën, dagbesteding en eventuele zorgtoeleiding. Het traject begint met stabiliseren, daarna wordt begonnen met helder krijgen van de hulpvraag en het vinden van het juiste vervolgtraject.

De Majoor Bosshardtburgh werkt intensief samen met andere disciplines, waaronder de huisarts (GGD) en GGZ-instellingen.

Aanmelding

De aanmeldingsprocedure voor de ziekenboeg van de Majoor Bosshardtburgh is in handen van de GGD: ziekenboegaanmelding@ggd.amsterdam.nl

De aanmelding voor de Meerzorg BW plaatsen loopt via de Centrale Toegang BW: www.trajectusamsterdam.inforcare.nl