Hier en Nu Den Haag (tijdelijk gesloten)

Zorgaanbod
Maatschappelijke opvang
Beschrijving
Opvang voor dak- en thuisloze mensen
Product
Dagopvang
Gemeente
Den Haag
Aanmelden

Het Bureau Traject Management (BTM) is op werkdagen bereikbaar van 09.00 tot 16.00 uur op 088 065 29 00 en via nw.btm@legerdesheils.nl of vul onderstaand formulier in.Bij BTM kunt u terecht voor alle aanmeldingen en inhoudelijke vragen over de zorg die wij leveren.

cloud_download Aanmeldformulier regio Noordwest (pdf)
Toon meer
Hier en Nu Den Haag (tijdelijk gesloten) />
								<div class=
location_on
Wagenstraat 102
2512 AZ Den Haag

Informatie & kenmerken

Dak- en thuisloze mensen kunnen terecht in de dagopvang. Ze kunnen hier iets te eten of te drinken krijgen, douchen en bijvoorbeeld gebruikmaken van een computer met internet. Ook is het vaak mogelijk om een arts en iemand van de sociale dienst of verslavingszorg te zien. Dak- en thuislozen vinden hier een luisterend oor. Bij de meeste locaties kunnen ze een postadres krijgen, zodat ze stappen kunnen ondernemen om uit hun situatie te komen.

accessibility
Doelgroep
Volwassenen
interests
Dagbesteding aanwezig
liquor
Middelengebruik toegestaan
directions_bus
OV-locatie op loopafstand

Specificaties

Let op: Hier & Nu is gesloten van 1 november 2023-1 april 2024 vanwege verbouwing

Wat is Hier & Nu?

Hier & Nu is een opvanglocatie in het centrum van Den Haag, die dagelijks open is voor dak- en thuisloze mensen. Leven op straat is stressvol en zwaar. Bij Hier & Nu kunnen mensen overdag tot rust komen en even afstand nemen van een opgejaagd bestaan. Ook kunnen ze hier douchen, eten, hun kleding wassen en gebruikmaken van een computer. Wie kleding, of medische zorg nodig heeft, kan dit ook krijgen.

In onze zorg- en dienstverlening werken we nauw samen met het Daklozenloket Den Haag. Gezamenlijk kijken we hoe iemand verder geholpen kan worden. Welke vervolgstap is er mogelijk? Welk perspectief heeft de deelnemer? Samen met onze medewerkers werken deelnemers aan hun hersteltraject.

Dit maakt Hier & Nu tot veel meer dan alleen een plek om de dag door te brengen. Hier wordt actief gewerkt aan herstel en terugkeer naar het gewone leven. Dit doen we in samenwerking met partners als Stichting Barca, Brijder Verslavingszorg, het Straat Consulaat en het Straat Pastoraat.

Openingstijden: 8-22 uur, 7 dagen per week. Er is geen eigen bijdrage nodig.

Dakloosheid in Nederland

Volgens de laatste cijfers van het CBS telt Nederland nu ongeveer 32.000 dak- en thuisloze mensen. Ook bij het Leger des Heils zien we steeds meer mensen die op straat leven, waaronder steeds meer jongeren.  In Den Haag zoeken we mensen die op straat leven actief op. Dit noemen we Street Level. Meerdere keren per week gaan we de straten op, de parken, bossen en duinen in met praktische hulp,  een luisterend oor en hulp en begeleiding.

Dreig je zelf dakloos te worden? Neem dan contact op met het Daklozenloket in Den Haag.  Maak je je zorgen over iemand die op straat leeft? Neem dan contact op met Street Level van het Leger des Heils via nw.streetlevel@legerdesheils.nl

Lees meer

Street Level

Street Level

07 april 2023 •
Niemand hoort op straat te slapen. Toch zijn er steeds meer mensen dak- en/of (t)huisloos. Het Leger des Heils zet zich dagelijks in voor mensen die nergens...
Veldwerk deelt wc-papier uit op straat: “Dat noemen wij het witte goud”

Veldwerk deelt wc-papier uit op straat: “Dat noemen wij het witte goud”

In een speciale bus rijden veldwerkers van het Leger des Heils door de stad, om dak- en thuisloze mensen te voorzien van de broodnodige spullen.
‘Ik sliep in wc-hokjes van bouwterreinen’

‘Ik sliep in wc-hokjes van bouwterreinen’

Met hulp van Street Level kreeg Martinus (58) zijn leven weer op de rails. “Ik sta nu weer in de maatschappij. Daar ben ik waanzinnig dankbaar voor.”...